Logo
Bu sayfayı yazdır

LYS-4 ve LYS-1 sınavlarının soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

LYS-4 ve LYS-1 sınavlarının soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

LYS sınavına giren ve girecek öğrencilerin en çok cevabını merak ettiği sorulardan biri de "Bugün ve yarın yapılacak olan LYS-1 ve LYS-4 soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak?"

Bugün yapılan LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı ile yarın (19.06.2016 tarihi) saat 10:00 da yapılacak olan LYS-1 Matematik-Geometri sınavının soru ve cevapları yarınki sınavdan sonra ÖSYM'nin internet sitesinde yayınlanacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden (ÖSYM), Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) sorularının yalnızca resmi internet sitesi üzerinden yayımlanacağı, basın kuruluşları ile paylaşılmayacağı bildirildi.


LYS-1 MATEMATİK-GEOMETRİ SORULARI ve CEVAPLARI

Matematik Testi ve Cevap Anahtarı

Geometri Testi ve Cevap Anahtarı

LYS-4 SOSYAL BİLİMLER SORULARI ve CEVAPLARI

Tarih Testi ve Cevap Anahtarı

Coğrafya-2 Testi ve Cevap Anahtarı

Felsefe Grubu Testi ve Cevap Anahtarı 

DİKKAT:2016-LYS’de kullanılan sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.(ÖSYM BAŞKANLIĞI )

Biz de zaten TELİF HAKLARI nedeniyle ÖSYM sitesine link verdik.Soruları ve cevapları ÖSYM'nin sunucularından indireceksiniz.


LYS sorularının yalnızca ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yayımlanacağı, ancak basın kuruluşları ile paylaşılmayacağı kaydedilerek, "Bu itibarla, resmi internet sitemizde yayımlandıktan sonra 2016 LYS soruları, yazılı ve görsel basında yalnızca www.osym.gov.tr internet adresinde soruların yer alacağı ilgili URL adresinin paylaşımı (link paylaşımı) ile mümkün olabilecektir." açıklaması daha önce yapılmıştı.

ÖSYM Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden alınan bilgiye göre, bugün tamamlanan LYS-4 sosyal bilimler sınavı ile yarın yapılacak LYS-1 matematik sınavının soru ve cevapları, LYS-1'in tamamlanmasından 2 saat sonra ÖSYM'nin internet sitesinden yayımlanacak.

2016 LYS-4 Sosyal Bilimler ve LYS-1 Matematik-Geometri soruları ÖSYM sitesinde yayınlanır yayınlanmaz biz de buradan soruların linkini paylaşmış olacağız.

Ogretmenler.Com

Bu yazının tüm hakları Ogretmenler.com'a aittir. "www.pekiyi.com" biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntıların hoş olmayacağını hele de eğitim sitelerine hiç yakışmayacağını belirtelim.

Son DüzenlenmePazar, 19 Haziran 2016 14:28
2020 Pekiyi.com