Menu

 

İlkokullarda nakiller eylül ayında başlayacak

Ä°lkokullarda nakiller eylül ayında baÅŸlayacak

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, son iki yılda 3. kez değiştirildi.

Bu değişiklikle bir takım yenilikler getirildi.Yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri, okulların kadrolu alan öğretmenlerince okutulacak.Nakil işlemleri eylül ayının ilk iş günü başlayacak.8.sınıflarda başarısız öğrenciler için "yönlendirme" yapılacak.Öğrencilere her dönemde her bir dersin haftalık ders saati sayısı iki ve daha az olanlara iki; haftalık ders saati sayısı ikiden fazla olanlara ise üç defa ders etkinliklerine katılım puanı verilecek.Müdür yardımcıları da artık okullarda kendilerine verilen nöbet görevlerini yerine getirecek.Yani müdür yardımcılarının ve okul öncesi öğretmenlerinin nöbet ücreti sorunu çözülmüş oldu.

İlkokullara kadrolu din öğretmeni

Yeni yönetmelikte, bütün dersleri sınıf öğretmenlerince okutulması esas olan ilkokullarda bir istisnaya gidildi. Buna göre din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine artık okulun kadrolu din öğretmenleri girecek. Kadrolu din öğretmeni bulunmuyorsa, bu dersler dışarıdan gelecek bir başka din öğretmenince okutulacak.

Yönetmelikte yapılan değişiklikle 8. sınıf ders yılı sonunda başarısız olan öğrenciler artık e-okul üzerinden doğrudan açıköğretim ortaokuluna kaydedilmeyecek. Bu öğrenciler için yalnızca "yönlendirme" yapılacak. Yönetmelikte yer alan düzenlemeler özetle şöyle:

Nakiller eylül ayında

Öğrencilerin nakil işlemleri artık eylül ayının ilk iş günü yapılacak ve nakiller ders yılı sonuna 15 iş günü kalıncaya kadar devam edecek. İlköğretim kurumlarında sınıf mevcutları 30'un altında kalan okulların boş kontenjanları derslerin başladığı haftanın ilk gününde e-okul sisteminden ilan edilecek.

Mecburi öğrenim çağı dışına çıkan ve iki yıl daha öğrenim görmesine imkan verilerek 8. sınıfa geçen ortaokul veya imam hatip ortaokulu öğrencilerinin, o eğitim ve öğretim yılı ders kesimi sonuna kadar okula devamları sağlanacak. Ders yılı sonunda başarısız olanlar artık e-okul üzerinden doğrudan açıköğretim ortaokuluna kaydedilmeyecek. Bu öğrenciler için yalnızca yönlendirme yapılacak.

Önümüzdeki eğitim öğretim yılı başında yürürlüğe girecek maddeye göre, öğrencilere her dönemde her bir dersin haftalık ders saati sayısı iki ve daha az olanlara iki; haftalık ders saati sayısı ikiden fazla olanlara ise üç defa ders etkinliklerine katılım puanı verilecek.

Yabancı dil ve din dersi

İlkokullarda bütün derslerin sınıf öğretmenlerince okutulması esas olacak ancak yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri, okulların kadrolu alan öğretmenlerince okutulacak. Okulda kadrolu alan öğretmeni bulunmaması durumunda, bu dersleri okutma görevi, aynı eğitim bölgesinde, yoksa diğer eğitim bölgelerindeki kadrolu alan öğretmenlerine verilecek.

1'den fazla nöbet görevi verilebilecek

İlköğretim kurumlarında eğitim ve öğretim yılı içinde çeşitli nedenlerle boş geçen derslerle, ihtiyaç olması halinde mevsimlik tarım işçileri, göçer ve yarı göçer ailelerin çocukları ve ilkokullarda bazı derslerden yetersizliği görülen öğrenciler için yetiştirme kursları ya da programları uygulanacak.

Müdür yardımcıları da artık okullarda kendilerine verilen nöbet görevlerini yerine getirecek. Nöbetçi öğretmen ve öğrencileri izleyecek, nöbet raporlarına bakacak, sorun varsa müdür başyardımcısı ya da müdüre iletecek. Müdür yardımcısı ve öğretmen sayısı yeterli olmayan okullarda müdür yardımcısı ve öğretmenlere haftada 1'den fazla nöbet görevi verilebilecek.

işte O Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik

Milliyet

Son DüzenlenmeCumartesi, 18 Haziran 2016 10:23
Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar