Logo
Bu sayfayı yazdır

Müdürler tüm öğretmenleri yıl sonunda değerlendirecek

Müdürler tüm öğretmenleri yıl sonunda değerlendirecek

Müdürler öğretmenleri yıl sonunda değerlendirecek

Milli Eğitim Bakanlığının 17 Mayıs 2015 tarihli Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 54.maddesine göre okul müdürleri öğretmenleri değerlendirecek.Ayrıca geçici maddeye göre 2015-2016 yılı için de değerlendirme yapılacak.Bu nedenle,okul müdürleri öğretmenleri 17 Haziran 2016 tarihinden itibaren bir ay içinde değerlendirecek.

Bu değerlendirmeler öğretmenlere başarı belgesi verilmesinde dikkate alınacak.

Değerlendirmelerde 50 adet kritere bakılacaktır. İşte o kriterler

Yönetmelikte Öğretmenleri Değerlendirme İle İlgili Hususlar:

MADDE 54 - (1) Bu Yönetmelik kapsamında, Bakanlığa bağlı her derece ve türden eğitim kurumunda görev yapan ve adaylık sürecini tamamlamış olan öğretmenlerin başarı, verimlilik ve gayretlerini ölçmek üzere her ders yılı sonunda, görev yaptığı eğitim kurumunun müdürü tarafından değerlendirmesi yapılır.

(2) Değerlendirme ölçütleri olarak Ek-3'te yer alan Form esas alınır. Değerlendirmeler ders yılı bitiminden itibaren bir ay içinde, MEBBİS üzerinde oluşturulacak modül üzerinden gerçekleştirilir.

(3) Bu madde kapsamındaki değerlendirmelerin Bakanlıkça duyurulacak usul ve esaslar çerçevesinde, zamanında, nesnel ve tarafsız şekilde yürütülmesinden ilgili il milli eğitim müdürü sorumludur.

(4) Bu değerlendirmeler öğretmenlere başarı belgesi verilmesinde dikkate alınır.

(5) Değerlendirmelerin yapılmasına ilişkin ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye ve uygulamayı yönlendirmeye Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü yetkilidir.

Yürürlük

MADDE 65 - (1) Bu Yönetmeliğin 54 üncü maddesi 2015-2016 öğretim yılı başında, diğer maddeler ise yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Ogretmenler.Com

Bu yazının tüm hakları Ogretmenler.com'a aittir. "www.pekiyi.com" biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntıların hoş olmayacağını hele de eğitim sitelerine hiç yakışmayacağını belirtelim. 

Son DüzenlenmeSalı, 14 Haziran 2016 19:11
2020 Pekiyi.com