Menu

 

2016 Yılı Ramazan Bayramı tatili 9 gün oldu mu?

2016 Yılı Ramazan Bayramı tatili 9 gün oldu mu?

Merakla beklenen "2016 Yılı ramazan bayramı tatili 9 gün oldu mu?" sorusunun cevabı geldi.

2016 Yılı Ramazan bayramı tatili 9 gün oldu.

2016 yılı Ramazan bayramı tatili belli oldu. Kamu çalışanları 8 Temmuz cuma günü idari izinli sayılacak.

Başbakanlık Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklama şöyle:

Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışanların 4 Temmuz Pazartesi günü yarım gün ve 8 Temmuz Cuma günü tam gün izinli sayılmasına ilişkin yazıyı imzalamıştır.

Buna göre, kurum yöneticilerince gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, Ramazan Bayramı'nın arefesi 4 Temmuz Pazartesi günü yarım gün ve 8 Temmuz Cuma günü tam gün idari izinli sayılacaklardır.

KONUYLA İLGİLİ DAHA ÖNCEKİ HABER

2016’da Ramazan bayramı 4 temmuz arife olmak üzere 5 temmuzda başlayacak. Bayramın ilk gününün pazartesiye gelmesi, 9 gün tatil ihtimalini doğurdu. 4 Temmuz yani arife günü Pazartesi’ye bayramın kalan günleri Salı, Çarşamba ve Perşembe’ye denk geliyor. Hafta sonu ile arada kalan Cuma günü de tatil edilirse 2016 yılında 2 hafta sonu ve bayramla beraber 9 gün tatil yapmak mümkün olabilir. Bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmasa da turizmciler bu yaz sezonundaki yaralarını sarmak için Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olmasını istiyor. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı konuyla ilgili yaptığı açıklamada tatilin 9 güne çıkarılması kararının önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu’nda görüşüleceğini belirtti.

RAMAZAN BAYRAMI NASIL KUTLANIR?

Ramazan Bayramı, Ramazan ayı boyunca tutulması farz kılınan orucun da sonunu ifade eder. Ramazan Bayramı’nın ilk günü aynı zamanda Şevval ayının birinci günüdür ve bu günde oruç tutulmaz.
Ramazan Bayramı’nın ilk gününde camilerde bayram namazı kılınır. Bayram namazını yalnız erkekler kılar. Bayram namazından sonra ise hutbe okunur. Bayram boyunca müslümanlar eş, dost, akraba ziyaretleriyle birbirlerinin bayramını kutlarlar. Bu ziyaretler esnasında genellikle kolonya, tatlı ve şekerlemeler ikram edilir.
Bayramda bakımlı ve temiz olmak adettendir. Herkes en yeni kıyafetlerini giymeye çalışır. Ramazan bayramında çocuklara ailelerin bütçesi elverdiğince yeni kıyafetler alınır. Bazı büyükler ellerini öpen çocuklara hediye veya harçlık verirler. Çocuklar ufak gruplar halinde kapı kapı dolaşarak şekerleme toplarlar. Müslümanlar zekat görevini bu bayramda yerine getirirler.

Ogretmenler.Com

Bu yazının tüm hakları Ogretmenler.com'a aittir. "www.pekiyi.com" biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntıların hoş olmayacağını hele de eğitim sitelerine hiç yakışmayacağını belirtelim

Son DüzenlenmePerşembe, 09 Haziran 2016 12:45
Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar