Menu

 

Spor liselerinin kontenjanları 2016-2017 yılında artırılacak

Spor liselerinin kontenjanları 2016-2017 yılında artırılacak

Spor liselerinin kontenjanları 2016-2017 eğitim-öğretim yılında artırılacak

Konuyla ilgili MEB'in yaptığı açıklama:

Güzel sanatlar liseleri ile spor liselerinde, sanat ve spor alanına ağırlık verilerek yetenekli öğrencilerin eğitilmesi Bakanlığımızın temel politikaları arasındadır. 2015-2016 eğitim- öğretim yılında 74 Güzel Sanatlar Lisesinde 13.206 öğrenci, 57 Spor Lisesinde ise 10.879 öğrenci öğrenim görmektedir.

Ortaöğretimin genel amaçlarının yanı sıra, öğrencilere güzel sanatlarla ilgili temel bilgi ve beceriler kazandırmayı ve güzel sanatlar alanında nitelikli insan yetiştirilmesine kaynaklık eden Güzel Sanatlar liseleri ile öğrencilere beden eğitimi ve spor alanında temel bilgi ve beceriler kazandırmayı, beden eğitimi ve spor alanında nitelikli insan yetiştirilmesine kaynaklık etmeyi amaçlayan Spor liselerinin kontenjanları 2016-2017 eğitim-öğretim yılı öğrenci seçim sürecinde artırılacak.

Yetenek sınavı ile öğrenci kabul eden bu okullarımızın kapasitelerinin azami olarak kullanılmasını sağlayacağız. Bu süreçte, ayrıca  6., 7. ve 8. sınıflarda öğrenim gören öğrencilere yönelik hazırlanan yazılı ve görsel materyaller ile duyuru ve tanıtımların yapılması sağlanmaktadır. Sanat ve spor alanında yetenekli tüm öğrencilere ulaşarak daha çok sayıda başvuru yapılması için görsel sanatlar, müzik, rehberlik ve sınıf öğretmenlerinin çalışmaları ve yönlendirmeleri önemli görülmektedir. Bu suretle, en üst seviye potansiyele sahip öğrencilerin seçilmesi mümkün olacaktır.

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 25. maddesi uyarınca okullarımızın mevcut derslik durumu ve öğrenci sayıları dikkate alınarak 2016-2017 eğitim-öğretim yılı için ilan edilecek kontenjan belirleme çalışmaları 29 Nisan 2016 tarihine kadar tamamlanarak Mayıs ayı içerisinde kamuoyunun bilgisine sunulacaktır. 

Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar