Menu

 

Kaliteli sınav sorularıyla ilgili çalıştay yapıldı

Kaliteli sınav sorularıyla ilgili çalıştay yapıldı

MEB, Ölçme,Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü şu açıklamayı yayınladı:

‘‘ Kalitesinin Artırılmasında Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Yolları Çalıştayı’’ 18-22 Nisan 2016 tarihleri arasında Antalya-Boğazkent’te gerçekleştirildi.

 Çalıştay’ın açılış konuşmasını Soru Oluşturma ve Geliştirme Dairesi Başkanı Sayın Hüseyin GÜÇ yaptı. Konuşmasında eğitim sistemi içinde öğretmenin merkezi ve hayati bir rol üstlendiğini belirten GÜÇ, “Henüz çok genç olmasına rağmen ses getirici ve etki alanı geniş çalışmalar yapan Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz, başarısını başta öğretmenlerimiz olmak üzere özverili personeline borçludur.” dedi. “Öğretmeni heyecanlandırmayan, öğretmenin rasyonel ve işlevsel bulmadığı hiçbir çalışmanın başarı ihtimali yoktur.” sözleriyle konuşmasını sürdürdü.

Genel Müdürlük olarak seminer ve çalıştaylara büyük önem verdiklerini, kurum kapasitesini artırıcı eğitim faaliyetlerini gelecekte de sürdüreceklerini söyleyen GÜÇ’ün ardından eğitim görevlileri tarafından “Soru Bankası ve MEB Test Yazılımı”yla ilgili tanıtım ve eğitim çalışmaları yapıldı. Bu çalışmanın ardından, alan bazlı soru yazım çalışmalarına geçildi. Elektronik soru girişleri yapılarak soru oluşturma ve geliştirme süreçlerine pratiklik ve fonksiyonellik kazandırma etkinlikleri yürütüldü. 5 gün süren çalıştay boyunca sınav sorularının kalitesinin artırılması için elektronik imkânların kullanılması ve bu süreçte yaşanan sorunlar ve çözüm yolları tartışıldı.

2 Nisan Cuma günü ‘‘Sonuç Raporu’’ hazırlanmasının ardından konuşma gerçekleştiren Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Doç. Dr. Bayram ÇETİN çalışma ekibine güvendiğini belirterek herkese ayrı ayrı teşekkürlerini iletti. Programın kapanış konuşmasını MEB Müsteşar Yardımcısı Sayın Muhterem KURT yaptı. Müsteşar Yardımcısı KURT, konuşmasında ölçme değerlendirmenin eğitim ve öğretim süreçlerindeki önemine değinerek sosyal ve kültürel alanda da öğrencilere daha fazla faaliyet imkânları sağlayan bir sistem kurmayı hedeflediklerini belirtti. Çalıştay, Müsteşar Yardımcısı Sayın Muhterem KURT’un konuşması ile son buldu. Çalıştay’ın kapanış töreninde Sınav Yönetimi, Moral Motivasyon ve Rehberlik Daire Başkanı Sayın Yunus YAĞMUR, Ar-Ge ve Projeler Dairesi Başkanı Sayın Bayram TARAN, Antalya-Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İkram EKİZ ve Maarif Müfettişi Sayın Yüksel KARA da hazır bulundu.   

MEB Ölçme,Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Son DüzenlenmePerşembe, 28 Nisan 2016 14:57
Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar