Logo
Bu sayfayı yazdır

Sınav sorularını öğrenciler hazırlayacak

Sınav sorularını öğrenciler hazırlayacak

MEB, ABD, Finlandiya ve gelişmiş diğer ülkelerde uygulanan STEM modelini okullarda hayata geçirmeyi planlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin aldıkları eğitimin niteliğini belirleyen uluslararası PISA ve TIMSS'teki başarısız sonuçları düzeltmek için eğitim yöntemini değiştirme kararı aldı.

MEB, ABD, Finlandiya ve gelişmiş diğer ülkelerde uygulanan STEM modelini okullarda hayata geçirmeyi planlıyor. Hacettepe Üniversitesi'nin katkısıyla yapılacak STEM eğitimi için Türkiye çapında gönüllü olan 1200 öğretmene, STEM öğretme yöntemi eğitimi verildi. Bu öğretmenlerin, derslerine girdikleri 100 bin öğrenciye eğitim vermesi hedefleniyor.

Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik"in, (İngilizce) kısaltması olan STEM modelinde öğrenciler, bir soruyu çözerken bu dört alana yönelik bilgi alacak. Öğrenciye, basmakalıp ders notları yerine hayatın içinde karşılaşabilecekleri sorunlarla başa çıkabilme yetisi kazandırılacak. STEM modelinde öğretmen, öğrencinin merakını uyandıracak biçimde konuları derinleştirecek. Soruyu öğretmen değil, öğrenci soracak. Öğrencinin amacı, TEOG ya da üniversite sınavını geçmek değil, hayata hazırlanmak olacak.

HABERTÜRK

 

Son Ekledikleri:

2020 Pekiyi.com