Menu

 

2016 YGS'de iptal edilen sorular belli oldu

2016 YGS'de iptal edilen sorular belli oldu

2016 YGS'de hangi sorular iptal edildi,kaç soru iptal edildi..İşte bu kritik sorunun cevabı..

2016 YGS sınavından hemen sonra başlayan hatalı sorular konusu tartışılmaya başlandı.Adaylar ve velilerin çok merak ettiği konulardan biri de iptal edilecek soru var mı yok mu..

Varsa hangi sorular? vb...

2016 YGS'de 2 soru iptal edildi, bir sorunun da cevap şıkkı değişti. Açıklama ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Demir'den geldi.

Demir, "13 Mart 2016'da gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2016-YGS) ait madde analizleri incelendi, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlandı, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirildi ve ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından temel soru kitapçığında yer alan temel matematik testindeki 15. soru ile fen bilimleri testindeki 9. sorunun iptal edilmesine, fen bilimleri testindeki 7. sorunun "A" olarak girilmiş cevabının "D" olarak değiştirilmesine karar verildi." dedi.

Ä°ÅžTE 2016 YGS DE TARTIÅžILAN SORULARIN AKÄ°BETÄ°

ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından temel soru kitapçığında yer alan temel matematik testindeki 15'inci soru ile fen bilimleri testindeki 9'uncu sorunun iptal edilmesine, fen bilimleri testindeki 7'nci sorunun 'A' olarak girilmiş cevabının 'D' olarak değiştirilmesine karar verildi" dedi.

Ogretmenler.Com

Bu yazının tüm hakları Ogretmenler.com'a aittir. "www.pekiyi.com" biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntıların hoş olmayacağını hele de eğitim sitelerine hiç yakışmayacağını belirtelim. 

 

Son DüzenlenmePerşembe, 24 Mart 2016 12:16
Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar