Logo
Bu sayfayı yazdır

MEB Sınavlarında görevli seçiminde modülün çalışma mantığı

MEB Sınavlarında görevli seçiminde modülün çalışma mantığı

MEB Merkezi sınavlarda öğretmenlere görev dağılımı neye göre,hangi kriterlere göre yapılıyor? bu ve buna benzer sorulara cevap olacağını düşündüğümüz bir yazı hazırlamaya çalıştık.

Merkezi Sistem Sınavlarına görevli başvurularının elektronik ortamda alınması için Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından MEBBİS sistemine Sınav İşlemleri Modülü yani "MERKEZİ SINAV İŞLEMLERİ MODÜLÜ" entegre edilmiştir.

Bu modül 08/06/2015 tarihinden itibaren tüm il/ilçe milli eğitim müdürlükleri ile bu müdürlüklere bağlı okul ve kurumlarda görev yapan öğretmenlerin merkezi sistem sınavlarına yapılacak olan görevlendirmelerin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için düzenlenmiştir.

Bu tarihten beri MEB sınav salon başkanları ve gözetmenler olmak üzere diğer görevlileri bu modül üzerinden puan hesabına göre belirlemektedir.

Geçen yıllarda MEB sınav ücretleri oldukça düşüktü bu nedenle MEB sınavlarına görevli başvurusu çok yoğun değildi.

2016 yılında MEB sınav ücretleri toplu sözleşme ile ÖYSM sınav ücretleri seviyesine getirildi.Sınav ücretlerinin artırılması ile MEB sınavlarında görevli başvurusunda tercih patlaması ile görev verildi-verilmedi tartışması da başladı.Konuyla ilgili tartışmalara belki biraz cevap olur düşüncesi ile öğretmenlerin fikir alışverişinde bulunduğu egitimhane.com forum sayfasından aşağıdaki bilgiye ulaştık.

Bildiğiniz gibi MEB merkezi sınavların her birini MEB'in belirlediği sınav puanı var.Her öğretmen sınav puanı görev yaptığı sınavların puanlarının toplamından oluşmaktadır.Çok puan çok görev verildi,az puan az görev verildi anlamına gelmektedir.MEB sınav görevlerinin dağılımını sınav puanlarını baz alarak yapmaktadır.

MEB daha önce bu konuda açıklama yaptı ama görevlerin belli olması ile karşılaştığımız tartışmalardan bir demet:(egitimhane.com forumdan alıntı)
......................................
"Benim 84 bana da cikmadi puanla alakali olsa bana cikardi herhalde"(yazkeyfi)
"gelenek bozulmadı yuh ya bilmem kaç görevden biri bile yok gerçi  paranın kıymeti kalmıyor bunlar verene kadar"(manitam)
"Yandaslara peşkeş çekildiği sürece sınava başvurup kabul etmicem"(sınıf_felsefe)
"kesin bilginiz var sanırım. Zira bizde üç arkadaşa çıkmış üçü de TES  li. Üçünün de kimlik numarası bir ile başlıyor."(ugurlucky)
"Ya bu muhabbete dahil olmak istemezdim ama sunu belirtiym bende yetkili sendikanin uyesiyim bana hic sinav cikmadi.bu konuda zannetmiyorum.zaten egitim sezonu bitince istifa edecegim bununda sebebi sinif ogretmenlerinin haklarini koruyamamis olduklarini dusundugum icin"(cybermavi)
"bana üç oturum çıkmış aman tanrııııım yoksa yandaş mıyım?şaka bir yana bana bundan önceki sınavda çıkmamıştı. ikisini onayladım pazar dinleneceğim" (taylantaylan)
"Arkadaşlar sendika ile alakası yok."(MALABADİ)
"Ocakta cikmamisti bu sinavdada tek oturum cikmis gecen sinav cikanlara gene cikti 2 ser oturum."(sınıfçı20)
"Puanı benden yüksek olupta görev verilen varsa Allah yedirmesin arkadaş..Bana çıkmamış demek ki benden puanı düşük olan çok kişi var ki 7 oturumdan hiç biri çıkmamış..eşimin daha da düşük tek oturum çıkmış.."(faul)
"Amin hocam..Bizim ilde puan falan hikaye adamın puanı 300 küsur her sınavda görev alıyor benim yok 2 oturum çıktı Allâh belanızı versin deyip onay vermedim, MTSK olunca hep yandaslara veriyolar böyle 3 saatlik göreve gelince yılda bi kere iplikleri pazara çıkmasın diye görev veriyorlar, kulagimla duydum ilçe meb görev vermek için şahıs şahıs soruyordu size verelim mi diye ,yazıklar olsun ne diyeyim, bu ülkede bu torpil muhabbeti biterse dayı isi biterse o zaman ülke duzluge çıkar"(sınıf_felsefe)
"Buraya torpil olduğunu yazan arkadaşlar. Ya ispatlayın ya da insanları galeyana getirmeyin." Yaptığınız hoş değil. (suatin )

Bu tartışmalara cevap niteliğinde paylaşılan bilgiyi aynen yayınlıyoruz:

Seçim yaparken öncelik sırasına göre Modülün çalışma mantığı;

1-   Görevlendirmeler İlçe bazlı yapılır ve öğretmenler kadrosunun bulunduğu ilçe dışında görevlendirilmez. İlçede sınav yapılmıyorsa öğretmen başvuru yapsa dahi sınav görevi çıkmaz.

2-   İlçede Oturum bazında görev isteyenler filtrelenir.

3-   Puan sırası küçükten büyüğe doğru o oturum için görev dağıtılır.

4-   Puan eşitliğinde TC Kimlik numarası küçük olana görev verilir.

Bu sistem dışına çıkan istisnai durumlar varsa bunları delilleriyle Yardım Masasından veya İl/İlçe MEM aracılığı ile bildiriniz. Sistemin atladığı veya hata yaptığı bir yer varsa düzeltilir. Ve size de göreviniz verilir. Gizli kapaklı yapılması imkansız bir görevlendirmedir, kim kimin görev aldığını zaten görüyor biliyor.(habibocak Uzman Üye)


Görevlendirme Kriterleri şunlardır

1-Görevlendirmeler puanı en düşük öğretmenden başlayarak yapılmaktadır.

2-Puan hesaplaması sınavda salon görevlisinin aldığı ücretin sınavın maksimum süresine bölümünün 100 ile çarpılması şeklindedir. ==> (Ücret/Süre)*100

Dolayısıyla her zaman en az sınav görevi alan görevlendirilecektir.

3-Puan eşitliğinde TC Kimlik Numarası küçük olan personele öncelik verilecektir.

4-Modül üzerinden yerleştirmesi yapılan öğretmenlere bilgilendirme mesajı gidecek ve görevinin onaylanması istenecektir. (max 2 gün)

Görevi onaylanmayanların yerine yeniden bir yerleştirme yapılacak ve görevlendirme yapılan öğretmenlere bilgilendirme mesajı gidecek ve görevinin onaylanması istenecektir. (max 2 gün)

En son aşamada halen yeterli bulunamıyorsa bos olan kontenjanlara İL MEM görevli atayabilecektir.

Mevcut yönerge gereği Başkan, Gözetmen ve Yedek üye kura usulü ile sınavın yapılacağı kurum tarafından belirlenmesi gerekmektedir, sistem sadece okulu belirleyecek.

Ogretmenler.Com

Bu yazının tüm hakları Ogretmenler.com'a aittir. "www.pekiyi.com" biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntıların hoş olmayacağını hele de eğitim sitelerine hiç yakışmayacağını belirtelim.   

Son DüzenlenmePazar, 20 Mart 2016 02:09
2020 Pekiyi.com