Menu

 

Öğrencilere sınavsız bölüm değiştirme hakkı

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, üniversitelilere sınavsız bölüm değiştirme hakkı tanınacağı müjdesini verdi.

Dün Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'nda konuşan Çetinsaya, 2 yıllık ön lisans programlarında gerçekçi kontenjan siyaseti izleneceğini belirterek şunları söyledi: "Her üniversite nisan ayına kadar bölümlerini, fakültelerini, kontenjanlarını bildirecek, haziranda da boş kalanlar için ek yerleştirme yapılacak."

LYS'de tüm sınavlar ŞARTI

"Liselerden 800 bini aşkın öğrenci mezun olmasına rağmen sınava 1 milyon 900 bin kişi giriyor. Bu dengesizliği analiz ettiğimizde, 500 bin mutsuz öğrencinin varlığını tespit ettik. Öğrenci bir programı kazanıyor ama mutsuz olduğunu anladığında da idealindeki asıl bölümü kazanabilmek için tekrar sınava giriyor. Bu 500 bin öğrenciyi yeniden sınava sokmadan ama adalet prensibinden de vazgeçmeden 'eğer şartı uyuyorsa' istediği bölüme geçmesine imkan tanıyacağız. Ama bunun şartı, öğrencinin LYS'deki tüm sınavlara girmiş olması." Çetinsaya, engelli öğrenciler için de "YGS puanını 100'e indirdik" müjdesini verdi.

2'nci öğretim de yüksek yapacak

TÜRKİYE'de her yıl 4 bin, 4 bin 500 civarında doktora mezunu verdiklerini belirten YÖK Başkanı Çetinsaya, 1998'de ikinci öğretimde yüksek lisans yapılamaz kararı alındığını anımsatarak, "Yeni aldığımız karara göre ikinci öğretimliler de artık tezli ve tezsiz yüksek lisans yapabilecek" dedi.

Memurlar.net

Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar