Menu

 

2016 YGS Soru ve Cevapları - Tamamını İNDİR

2016 YGS Soru ve Cevapları - Tamamını İNDİR

ÖSYM 13 Mart 2016 pazar günü yapılan 2016 YGS sorularını ve cevaplarını yayınladı.

ÖSYM dün 2016 YGS soruları ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

"13 Mart 2016 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2016-YGS) tüm sınav merkezlerinde sorunsuz bir şekilde tamamlanmıştır. Bu yıl, geçen yıldan farklı olarak YGS soruları ve cevaplarını içeren Master Kitapçık, PDF formatında 14 Mart 2016 tarihinde yayımlanmak üzere bazı gazetelerle bugün saat 14.00'te paylaşılmıştır.

Ancak gazetelere verilen Master Kitapçığın, 13 Mart 2016 Pazar günü öğleden sonra telif haklarına aykırı bir şekilde internet üzerinden bazı adresler ile sosyal medyada da paylaşıldığı tespit edilmiştir.

2016-YGS soru ve cevaplarının yer aldığı Master Kitapçık, 14 Mart 2016 tarihinde ÖSYM internet sitesi üzerinden yayımlanacaktır."

ÖSYM 2014 VE 2015 yıllarında tepkilere rağmen soruların sadece %20 sini yayınlamıştı.

2016 YGS MATEMATİK-TÜRKÇE-SOSYAL BİLGİLER-FEN BİLİMLERİ SORULARI VE CEVAPLARI

Telif hakları nedeniyle soruları ve cevapları sitemiz sunucularında bulunduramıyoruz.

Açılan sayfada soruları ve cevapları ÖSYM'nin sunucularından indireceksiniz.

2016 YGS SORULARINI VE CEVAPLARINI İNDİRMEK için TIKLAYINIZ 

SONUÇLAR 25 MART'TA AÇIKLANACAK

Sınav salonuna 2016-YGS Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanı veya pasaportları kontrol edilerek alınan adaylar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturdu. Sınav binalarında emanete eşya alınmadı. Adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş ile şeker ve peçete, ÖSYM tarafından verildi. Sınavın yapıldığı binaların bahçelerinde bekleyen velilerin, en az adaylar kadar heyecanlı olduğu dikkati çekerken, kimi veliler de çocuklarının başarısı için dua etti. ÖSYM, bu yılki YGS'de soruların tamamını, "Temel Soru Kitapçığı" adı altında, internet sitesinden tüm kamuoyunun bilgisine sunma kararı aldı. Soruların pazartesi veya salı günü yayınlanması bekleniyor. ÖSYM, sınav sonuçlarını 25 Mart'ta açıklayacak.

YGS testlerinde netler nasıl hesaplanıyor?

YGS puanınız YGS`de her bir test bölümünden yapmış olduğunuz netler kullanılarak hesaplanmaktadır. Her bir test bölümünde yapmış olduğunuz net sayısı, doğru cevaplamış olduğunuz soru sayısından yanlış cevaplamış olduğunuz soru sayısının 1/4`ünün çıkarılmasıyla hesaplanır.

YGS puan hesaplama aracıyla hangi testlerdeki netlerimi hesaplayabilirim?

YGS puan hesaplama aracıyla Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerindeki net sayılarınızı hesaplayabilirsiniz.

YGS puan hesaplama aracıyla hangi türdeki YGS puanlarını hesaplayabilirim?

YGS puan hesaplama aracıyla YGS 1, YGS 2, YGS 3, YGS 4, YGS 5 ve YGS 6 puan türündeki ygs ham puanlarınızı hesaplayabilirsiniz.

YGS puan hesaplama aracıyla hesapladığım puanıma okul puanım dahil mi?

YGS puan hesaplama aracıyla hesapladığınız YGS puanınıza okul puanınız dahil edilmemektedir.

2016 YGS'DE BARAJ 150 PUAN

Üniversite adaylarının tercih yapabilmesi için en az 150 puan alması gerekirken, Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) girebilmek için ise 180 puan almaları gerekiyor. Öğrencilerin barajı geçebilmesi için ise, tüm testler eşit olursa ortalama 20 net, 150 puanı elde etmek için yeterli olacak.
Bu puana ulaşmak isteyen öğrencilerin 4 matematik, 4 fen, 4 Türkçe, 4 sosyal çözmesi ya da matematikten daha çok çözerek 16'dan az soruyla 150 puan alabilmesi mümkün olacaktır.
Net 12 Matematik Sorusu, 150 barajını aşmak için yeterlidir.
Net 13 Türkçe Sorusu 150 barajını aşmak için yeterlidir.
Net 13 Sosyal Sorusu 150 barajını aşmak için yeterlidir.
Net 11 Fen Sorusu 150 barajını aşmak için yeterlidir.

YGS OKUL PUANI HESAPLAMASI

Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) Değer Aralıkları 250-500 olacaktır. OBP, Türkiye geneli değerlendirmeye esas alınarak,ortaöğretim bitirme notları (100 üzerinden diploma notu) 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülecektir.

Böylece, 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250 olacak, en yüksek 100 olan diploma notu için de OBP 500 olacaktır. 50’nin altında olan diploma notları 50 olarak değerlendirmeye alınacaktır.

Daha sonra bu OBP, herkes için tek katsayı olarak kullanılan 0.12 katsayısı ile çarpılarak okuldan gelecek net puan hesaplanacaktır.
Sonuç olarak en düşük notlara sahip bir öğrenciye okuldan 30 gelirken (0.12 x 250=30) 500 OBP’ye sahip öğrenciye 60 (0.12 x 500= 60) gelecek.
Yani okul puanları hesaplanırken herkes için tek katsayı kullanılacak. Tüm öğrencilerin OBP’si 0.12 katsayısı ile çarpılacak.

Öğretmen lisesi mezunları alanlarındaki öğretmenlik bölümlerini seçtiğinde ve meslek lisesi mezunları da kendi alanlarındaki programları tercih etmeleri halinde (MTOK bölümleri hariç diğer 4 yıllık lisans bölümleri) OBP’leri 0.06 ek katsayısı ile çarpılacak (En fazla 30, en az 15 net puan gelecek) ve bulunan değer, 0.12 katsayısıile hesaplanan puana eklenecek. Yani toplamda okul puanları 0.12 + 0.06= 0.18 ile çarpılarak toplamda en fazla 90 puan olabilecek.
Okul birincisi de olsa diploma notu diğerleri gibi önce 5 ile çarpılacak, daha sonra çıkan sayıda 0.12 katsayısı ile çarpılacak.

Ek puanın en büyük değeri 500 x 0.06= 30 olacaktır.Yani Meslek lisesine ve öğretmen lisesine en fazla 30 ek puan gelebilecek.

Tercihler sonucu üniversitede bir bölüm kazanıpta gitmeyen (Açıköğretimin kontenjansız bölümleri ve sınavsız geçişle bir yere yerleşenler hariç) öğrenciler o sene tekrar sınava girdiklerinde 0.12 OBP katsayısı yarı yarıya düşürülerek 0.06 ile çarpılacak ve varsa 0.06 ek puan katsayısı yarı yarıya düşülerek 0.03 ile çarpılacaktır.

Yeni OBP sisteminde okul birincisine direkt 60 gelmeyecek.

ÖSYM YGS ADAY ŞİFRESİNİ UNUTTUM, NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

YGS 2016 sorularını görmek için adayların ÖSYM'den aldıkları aday şifresine ihtiyaçları var. Eğer bu şifre unutuldu ise yeniden şifre alınabiliyor.

YGS ÖSYM Aday şifresini unutanlar ÖSYM'nin sitesine yani ais.osym.gov.tr'ye girerek ücretsiz olarak şifre alabilirler. Siteye girdikten sonra “Şifremi Unuttum” alanına girerek TC Kimlik Numarası ve Güvenlik Kontrolü bölümlerini doğru yanıtlamanız gerekiyor.

ÖSYM internet sitesinden şifre alma işlemi başarısız olursa, ÖSYM aday şifresi yine ücretsiz olarak ÖSYM sınav koordinatörlüklerinde ya da YGS'de başvuru merkezi olarak görevlendirilen başvuru merkezlerinden de alınabiliyor. Ancak bunun için geçerli nüfus cüzdanı veya pasaport ile şahsen başvurulması gerekiyor.

 

Son DüzenlenmePazartesi, 14 Mart 2016 17:32
Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar