Logo
Bu sayfayı yazdır

Aday öğretmenlere hem yazılı,hem de sözlü sınav yapılacak

Aday öğretmenlere hem yazılı,hem de sözlü sınav yapılacak

Aday öğretmenlere hem yazılı,hem de sözlü sınav yapılacak 

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğince performans değerlendirmesi sonucunda başarılı olan aday öğretmenler bir yıl fiilen çalışma şartını yerine getirmeleri halinde yazılı sınava girecektir. Yazılı sınava katılan adaylar sözlü sınava alınacaktır.

ADAY ÖĞRETMENLİK 2016 YILI SINAV TARİHLERİ

Aday öğretmenlerin yazılı sınav kılavuzu yayınlandı.Sınav 19 Mart 2016 cumartesi saat 10:00 da yapılacak.Yazılı sınav sonuçları 8 Nisan 2016 tarihinde açıklanacak.

Sözlü sınavların tarihi ise 21/03/2016 -15/04/2016 tarihleri arasından il müdürlüklerince belirlenecektir.Sözlü sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren 10 gün içinde açıklanacak.

 

ADAY ÖĞRETMENLER 2016 SINAV KILAVUZU - PDF

 Yazılı sınava, performans değerlendirmesi sonucunda başarılı olan ve sınav tarihinde bir yıl fiilen çalışma şartını tamamlayabilecek durumda olan aday öğretmenler başvurabilecektir.

SINAV ÜCRETİ 55 TL

Sınava girecek adaylar, sınav ücreti olarak 55 TL'yi (Ellibeş Türk Lirası KDV dâhil) MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesinin “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile T.C Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası veya Türkiye Halk Bankasından herhangi birine, ATM aracılığı ile 29 Ocak 2016 – 19 Şubat 2016 tarihleri arasında yatıracaktır.

YAZILI SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

a. Adayın cevap kâğıdı 2 adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulur.
b. Okutulan cevap kâğıtlarında doğru cevap sayıları tespit edilir. Yanlış cevaplar dikkate alınmaz.(Yani yanlış doğruyu götürmez!)
c. Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacaktır.
ç. Sınavda yer alacak her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir.
d. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek; hatalı olan soru/soruların doğru şıkları dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.
e. Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda, hatalı soru/sorular tüm adaylar lehine doğru kabul edilecektir.

2016 Yılı Aday Öğretmenlik Sınav Konuları

SÖZLÜ SINAV ESASLARI

a. Yazılı sınava katılan adaylar yazılı sınavın sonucunu beklemeksizin sözlü sınava katılacaktır.
b. Sözlü sınav illerde oluşturulacak sözlü sınav komisyonu tarafından yapılacaktır.
c. Adaylar sözlü sınava yazılı sınava katıldığı ilde girecektir.
ç. Adaylar bu kılavuzun 4.2. maddesine göre ilgili il milli eğitim müdürlüğünün ilan edeceği takvimde yer alan tarihlere göre sözlü sınava girecektir.
d. Adaylar sözlü sınav için herhangi bir ücret ödemeyecektir.

SÖZLÜ SINAV TAKVİMİ

a. İl milli eğitim müdürlükleri, il milli eğitim müdürlüğü internet sitesi ana sayfasında en geç 14 Mart 2016 tarihinde sözlü sınav takvimi yayınlayacaktır.
b. Sözlü sınav takvimi yayımlanmasının ardından il milli eğitim müdürlüklerince ilgili adaylara tebliğ edilecektir.
c. Sözlü sınavlar 21 Mart 2016 tarihinde başlayıp en geç 15 Nisan 2016 tarihinde tamamlanacaktır.

SÖZLÜ SINAV KONULARI

Sözlü sınav komisyonu aşağıda yer alan konulardan soru hazırlar veya hazırlatır. Sözlü sınavı sorularının konuları şunlardan oluşur:
1) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade kabiliyeti ve muhakeme gücü
2) İletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti
3) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı
4) Topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri

SÖZLÜ SINAV DEĞERLENDİRMESİ

a. Sözlü sınavının konuları sözlü sınav komisyonu üyelerince bu kılavuzun 4.4. maddesinde belirtilen sınav konularından dört konu ayrı ayrı 25 puan üzerinden değerlendirilir.
b. Sözlü sınavda adayların değerlendirmesi Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin ve bu kılavuzun ekinde yer alan ekinde yer alan Ek-4 Aday Öğretmen Sözlü Sınav Değerlendirme Formuna işlenir.
c. Sözlü sınav nihai başarı puanı, sözlü sınav komisyonu üyelerinin puanlarının aritmetik ortalaması alınarak belirlenir. Buçuklu puanlar bir üst tam puana tamamlanır.

 

Ogretmenler.Com

Bu yazının tüm hakları Ogretmenler.com'a aittir. "www.pekiyi.com" biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntıların hoş olmayacağını hele de eğitim sitelerine hiç yakışmayacağını belirtelim.

Son DüzenlenmeSalı, 19 Ocak 2016 09:12

Son Ekledikleri:

2020 Pekiyi.com