Logo
Bu sayfayı yazdır

MEB: TEOG Sorular hatalı çıksa da sonuç değişmeyecek

MEB: TEOG Sorular hatalı çıksa da sonuç değişmeyecek

Mahkemenin dava açılan sorular hakkında "Hatalı" kararı vermesi halinde MEB, tekrar hesaplama yapmayacak. Mahkemenin kararı, açıklanmış sonuçları etkilemeyecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 1 milyon 174 bin 582 8. sınıf öğrencisinin girdiği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınav sonuçlarını önceki gün açıkladı. Ancak 25-26 Kasım'da yapılan sınavda 5 soru için açılan dava henüz sonuçlanmadı.

Geçen 45 gün içinde dava açılan sorulardan 2'si hakkında bilirkişi raporu çıktı. Bilirkişiler, 2 sorunun doğru olduğu yönünde mahkemeye görüş bildirdi. 3 sorunun akıbeti ise henüz belli değil. 2014 yılında TBMM'de sınavlarla ilgili itirazların mahkemelerde "ivedi" olarak karara bağlanmasına ilişkin bir düzenleme yapılmış ve yargının 45 gün içinde davaları karara bağlaması düzenlenmişti. MEB, sınavların yapıldığı tarihten itibaren sonuçların açıklanması için 45 gün bekledi. Sonuçlar, 45. günün sonunda açıklandı. Mahkemenin dava açılan sorular hakkında "Hatalı" kararı vermesi halinde MEB, tekrar hesaplama yapmayacak. Mahkemenin kararı, açıklanmış sonuçları etkilemeyecek.

ÖMER DAYI, KEÇİ

MEB, TEOG'da Fen ve Teknoloji Testi A Kitapçığı 13. soru ile görme engelli öğrenciler için hazırlanan kitapçıktaki Fen ve Teknoloji dersine ait 1 soruyu iptal etmişti. Bakanlığın iptal ettiği soruların dışında veliler, "Ömer dayı", "keçiye örümcek geni" gibi soruların da aralarında bulunduğu 5 soruyu iptal istemiyle yargıya taşımıştı.

Memurlar.net

Son Ekledikleri:

2020 Pekiyi.com