Menu

 

Hizmetli olarak girdi şube müdürü oldu

Antalya'da maddi imkansızlıklar nedeniyle ortaokula kadar öğrenim gören evli ve 2 çocuk annesi 34 yaşındaki Keziban Kahraman, önce açık öğretimden liseyi ve üniversiteyi bitirdi, ardından hizmetli olarak girdiği İl Milli Eğitim Müdürlüğünde şube müdürlüğüne kadar yükseldi

Antalya'da maddi imkansızlıklar nedeniyle ortaokula kadar öğrenim gören 34 yaşındaki kadın, lise ve üniversiteyi açık öğretimden bitirdikten sonra hizmetli olarak girdiği İl Milli Eğitim Müdürlüğünde şube müdürlüğüne yükseldi.

Burdur'un Kemer ilçesinde dünyaya gelen Keziban Kahraman, küçük yaşlardan itibaren iyi bir okulu bitirip meslek sahibi olma hayali kurdu. Büyük hedefleri bulunan Kahraman'ın hayatı, çok sevdiği inşaat işçisi babasının yüksekten düşüp yatağa bağımlı hale gelmesiyle değişti.

Babasının çalışamamasından dolayı yaşadıkları maddi imkansızlıklar, Kahraman'ın ortaokuldan sonra öğrenim hayatına devam edememesine neden oldu.

Kahraman, ablası ve erkek kardeşiyle fabrikalarda çalışarak küçük kardeşinin eğitimine devam etmesi için çabaladı. Kahraman'ın çabası sayesinde küçük kardeşi eğitimini tamamlayarak meslek sahibi oldu.

Kahraman, 14 yıl önce devlet memurluğu sınavını kazanarak bir ilköğretim okulunda hizmetli olarak işe başladı. Okulun çeşitli işlerini yapan Kahraman'ın başarı hikayesi burada başladı.

Başarıya giden merdivenleri tek tek tırmandı

Hizmetli olarak çalıştığı okulda, içindeki okuma aşkı yeniden artan evli ve 2 çocuk annesi Kahraman, açık öğretimden eğitimine devam ederek 12 yıl önce liseyi, 6 yıl önce de üniversiteyi bitirdi. 2005 yılında görevde yükselme sınavıyla Antalya Milli Eğitim Müdürlüğünde memur kadrosuna atanan Kahraman, 2009 yılında şef, 2013 yılında da şube müdürlüğüne yükseldi.

İbradı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde şube müdürlüğüne atanan Kahraman'ın yeni hedefi, insan kaynakları alanında yüksek lisans yapmak ve mesleğinde ilerlemek.

Zorluklar engel değil, basamak olarak değerlendirilmeli

Kahraman, AA muhabirine, hayattan hiçbir zaman umudunu kesmediğini söyledi. Başarının sırrını "inanmak" şeklinde açıklayan Kahraman, çocuklarına güçlü bir rol modeli olmayı istediğini dile getirdi.

Yapabileceklerinin en iyisini yapmaya çalıştığını vurgulayan Kahraman, "Her görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Başarabileceğime inandım ve başardım. Tek isteğim çocuklarımın rahatça eğitimlerini sürdürmesini sağlamak. Onların yaşadığım sıkıntıları yaşamasın istiyorum" dedi.

Hiçbir şeyin kendisine hazır sunulmadığına işaret eden Kahraman, insanların karşılarına çıkan zorlukları engel değil, basamak olarak görmesi gerektiğini kaydetti.

Kahraman, herkese örnek olmalı

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ise Keziban Kahraman'ın hikayesinin herkese örnek olması gerektiğini vurguladı.

Gülay, "İstedikten ve çalıştıktan sonra insanın başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığını bize gösteriyor. Ben daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum" diye konuştu.

Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar