Menu

 

4 Ocak 2016 Pazartesi Havalar Nasıl Olacak?

4 Ocak 2016 Pazartesi Havalar Nasıl Olacak?

Meteoroloji'den uyarı, 4 Ocak 2016 Pazartesi soğuk hava yurtta etkili detaylar haberin içeriğinde.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara,Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile Çanakkale çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Trakya kesiminde yoğun kar, Kıyı Ege'de kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kıyı Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerine hafif ve orta, diğer yerlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Akdeniz ile İç Anadolu'nun güneyinde 1 ila 3 derece artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, Marmara, Akdeniz ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Doğu Karadeniz kıyılarında güney; Marmara'nın kuzeydoğusunda kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile Çanakkale çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Trakya kesiminde yoğun kar, Kıyı Ege'de kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Kıyı Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerine hafif ve orta, diğer yerlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haritadan daha net görebilirsiniz..

Palo.Com.tr

Son DüzenlenmePazar, 03 Ocak 2016 14:54
Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar