Logo
Bu sayfayı yazdır

MEB'den Sınav Görevleri İle İlgili Açıklama Bekleniyor

Daha önce de yazdığımız gibi 2016 yılında MEB'in merkezi sınav görevlerinde tartışma bitmeyeceğe benziyor..

Çünkü yeni yılda ücretler çok ciddi artırıldı ama görevlendirme sistemi aynı.Geçen yıllarda görev verildi,verilmedi tartışması yerine ücretlerin çok düşük olması tartışılırken,yeni yılda tartışma tersine döndü...

Bildiğiniz gibi 2015 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapmış olduğu Açık öğretim ve benzeri sınavlarda 5 saat ek ders ücreti ödeniyordu.Ki bu da 45 TL civarıydı.Öte yandan ÖSYM sınavlarda ise MEB'in sınavlarına göre oldukça yüksek ödeme yapılıyordu.

2016 YILINDA GÖZETMENLİK ÜCRETİ 3 KATINA YAKIN ARTIRILDI

2016 Yılında MEB bir sınav gözetmenliği için 120 TL civarı net ücret ödeyecek muhtemelen.Yeni ücret ödemesi,ilk kez 2-3 ocak sınavlarında yapılacağı için, kaç lira olduğunu kesin olarak ancak bu sınavlardan sonra öğrenebiliriz.

MEB ,Açık öğretim ortaokulu,lise gibi kendi yaptığı sınav ücretlerini toplu sözleşmede varılan anlaşmaya göre Ocak 2016'dan itibaren artırdı.Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan merkezi sınavlarda görev alan öğretmenlere, ek ders esaslarına göre değil, Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan Sınav Ücretlerine İlişkin Usul ve Esaslara göre ödeme yapılmasını teklifinin kabul edilmişti.


2016 MEB Sınavları Salon Başkanı ve Gözetmen Ücretleri


Sözleşme Ocak 2016'da yürürlüğe girmesi ile daha önce MEB’in merkezi sınavlarında ödenen 45 TL olarak ödenen oturum başı ücret , 122 TL’ye çıkarıldı. Sınav ücretinde yüzde 271 artış sağlanan toplu sözleme hükmünün ardından hafta sonu 4 oturum sınav görevi alan bir öğretmen 480 TL sınav ücreti alabilecek.

Bununla ilgili daha ayrıntılı bilgiyi "MEB 2016 Açık Öğretim Görevi Ve Ek Ders Ücretleri" haberimizden okuyabilirsiniz.

TARTIŞMA DEVAM EDECEĞE BENZİYOR

Daha önce MEB öğretmenlerin sınavda görev almaları için çağrıda bulunurken,şimdi bu görev kapanın elinde kalıyor...

Bu günlerde öğretmenlerin bu konuda isyanı;bazı öğretmenlere 3-4 sınav görevi verilip bazılarına hiç verilmemesi.Yeni ödenecek ücretlere ve görev verilme sistemine bakılırsa tartışmanın normal olduğunu söyleyebiliriz.Çünkü 3 adet sınav görevi verilen bir öğretmen hafta sonu 360 TL civarı net ücret alacak.Hiç görev verilmeyen bir öğretmen sıfır:)..Birine 3 görev verilirken diğerine 0 görev neye göre verildi? ...Puan olayı daha şeffaf olmalı..

Bildiğiniz gibi 2-3 Ocak'ta MEB açık lise ve açık ortaokul sınavlarını toplam 5 oturumda yapacak.Bu sınavlar için öğretmenlere görev dağıtımı, geçtiğimiz günlerde MEB tarafından, MEBBİS üzerinden yapıldı.

Görevlendirmelerle ilgili tartışmalar hala devam ediyor.Bunu öğretmenlerin yoğun olarak ziyaret ettiği eğitim sitelerinin forumlarında görmek mümkün,işte forumlardan alıntı yaptığımız cümlelerden bazıları:

"Afyon 1. Oturum açık lise görev çıkmis"
"Ankara  2 Oturum Çıkmış"
"Denizli 2. Oturumunda açıkladı 1. Ve 2. Oturum çıktı bana"
"Aöl İstanbul 2. Oturum çıkmış. Msj gelmedi mebbisten  bakabilirsiniz dostlar"
"Bu gece uyku yok bize sabaha kadar mesaj bekleriz artik "
"Hocam sadece cumartesi  1.oturum görevlendirilmesi yapılmış"
"AÖF ve AÖL sınavları birbirine karıştı"
"Ve ücretlerin artmış olduğu bu günlerde 3-4 sınav görevinin bir kişiye gelmesi hiç de adil değil...keşke dağıtılmış olsaydı" 
"puanlamaya göre yapıldığına göre neden adaletsiz olsun."
"bazı arkadaşlara 3 sınav görevi verilirken bazılarına hiç görev verilmemesi adil değil"

Özetle,öğretmenler görevlerin adaletli dağıtılması gerektiğini düşünüyorlar.

TÜRK-EĞİTİM SEN MEB'E BAŞVURUDA BULUNDU

Bu nedenle,sistemin daha adaletli ve şeffaf olması için Türk-Eğitim Sen MEB'e başvuruda bulundu.Sendikanın konuyla ilgili açıklaması:

"Türk Eğitim-Sen olarak; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Açık Öğretim Ortaokulu ,Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi-1. Dönem sınavlarında  görevlendirilen  öğretmenlerle ilgili  görev dağılımının eşit  yapılmadığı, bazı öğretmenlere birden fazla görev verilirken bazı öğretmenlere hiç görev verilmediği şüphesinden kaynaklanan  tereddütlerin ve yeni sınav görevlendirme sisteminden dolayı yaşanan mağduriyetlerin ortadan kaldırılması için görevlendirmelerin hangi usul ve esaslar çerçevesinde yapıldığını ve  sınav görevi verilen tüm öğretmenlerin  listesinin  resmi internet sitesinden yayınlanarak konuya ilişkin bir  açıklamanın  yapılması hakkında Milli Eğitim Bakanlığı’na yazı yazdık"

Bu konuda umarız MEB şeffaf,adil bir sistem uygulamaya başlar.Bu hali ile cidden can sıkıcı bir sistem.Bu nedenle Türk Eğitim Sen'i girişimlerinden dolayı tebrik ediyoruz.

Ogretmenler.Com

Bu yazının tüm hakları Ogretmenler.com'a aittir. "www.pekiyi.com" biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntıların hoş olmayacağını hele de eğitim sitelerine hiç yakışmayacağını belirtelim. 

Son DüzenlenmePazartesi, 04 Ocak 2016 21:39
2020 Pekiyi.com