Menu

 

12.Sınıf öğrencileri elektronik değerlendirme sınavı oldular

12.Sınıf öÄŸrencileri elektronik deÄŸerlendirme sınavı oldular

- Milli Eğitim Bakanlığınca, destekleme ve yetiştirme kurslarına devam eden 12. sınıf öğrencilerine ilk kez elektronik değerlendirme sınavı yapıldı

- MEB Müsteşar Yardımcısı Kurt: - "Dünyada bu büyüklükte, bu şekilde merkezi bir sınav yok. Öğrencilerimiz tabletleriyle soru bankasına ulaştılar ve online olarak deneme sınavı yaptılar. Bu, büyük bir alt yapı"

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), destekleme ve yetiştirme kurslarına devam 12. sınıf öğrencilerinin kazanım durumlarını görebilmeleri amacıyla başlattığı elektronik değerlendirme sınavının ilki Antalya'da gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Muratpaşa ilçesindeki Adem Tolunay Anadolu Lisesi'ndeki bir sınıfta, elektronik sınava girecek öğrencilerle bir araya geldi. Kurt, öğrencilere sınava nasıl girecekleri ve neler yapmaları gerektiğini anlattı.

Öğrenciler, ardından tablet üzerinden merkezi olarak elektronik değerlendirme sınavına girdi.

Gazetecilere açıklama yapan Kurt, elektronik sınavı daha önce 8. sınıflara yaptıklarını belirterek, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik ise ilk kez elektronik sınav yaptıklarını kaydetti.

Sınava, kurslara devam etmekte olan 506 bin öğrencinin gireceğini vurgulayan Kurt, bu öğrencilerin kurslarda ya da evlerinde şifreleriyle internet üzerinden sınava girebileceğini dile getirdi.

Kurt, testlerin, sosyal bilimler, fen bilimleri, matematik ve Türkçe derslerinden 40'ar soruluk olduğuna dikkati çekerek, üniversite sınavına kadar 4 sınav daha yapacaklarını kaydetti.

- "Bu büyük bir alt yapı"

Kurt, 506 bin öğrencinin kurslarda gördüğü eğitimi bu sınavlarla test edeceğini belirterek, sınavdan bir hafta sonra da kurslara katılmayan öğrencilerin sınav sorularını isterlerse pdf çıktılarını alarak çözebileceğini vurguladı.

Sınavın etkileşimli tahtanın karşısında, online olarak yapıldığına dikkati çeken Kurt, "Dünyada bu büyüklükte, bu şekilde merkezi bir sınav yok. Öğrencilerimiz tabletleriyle sora bankasına ulaştılar ve online olarak deneme sınavı yaptılar. Bu büyük bir alt yapı" dedi.Şahin, "Türk Akımı görüşmelerinin durdulduğuna" yönelik açıklamalara ilişkin soruyu da şöyle yanıtladı:

"Sağlık olsun. Başka çözümler bulunur. Biz dünyada etkinliği olmayan bir ülke filan değiliz. Sayın Cumhurbaşkanımız Katar'a gitti ve Katar 'hiç merak etmeyin biz doğalgazınızı karşılarız' dedi. Çok önemli anlaşmalar yaparak dönüldü. Arkasından inanıyorum ki başka ülkelerle de buna benzer anlaşmalar yapılır. Aslında kaybeden Rusya olur. Bunu yakında kendileri de görmeye başlayacaklar."

Kaynak:Memurlar.net

Son DüzenlenmePerşembe, 03 Aralık 2015 18:05
Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar