Menu

 

Yurdun birçok yeri kara teslim!

Yurdun birçok yeri kara teslim!

Türkiye'nin en önemli geçiş güzergahlarından olan Bolu dağında mevsimin ilk karı sert geldi. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı tipiye dönerken karayolları ekipleri kürüme ve tuzlama çalışmalarına başladı.

Meteorolojinin yoğun kar yağışı uyarıları sonrası Bolu'da beyaz örtü her yeri kapladı. Sabah saatlerinde yoğun şekilde başlayan kar yağışı şehir merkezini de etkisi altına aldı. Lapa lapa yağan kar her yeri beyaza bürüdü. Güne kar yağışıyla uyanan vatandaşlar büyük mutluluk yaşarken, işlerine gidenler şemsiyelerle kardan korunmaya çalıştı. Şehir merkezinde kar yağışı sonrası güzel görüntüler de oluştu.

Ülkemizin en önemli geçiş güzergahlarından olan Bolu Dağında kar yağışı ulaşımı aksattı.Kar yağışı nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken karayolları ekipleri yolda kar kürüme ve tuzlama çalışmalarına başladı.

Polis ekipleri de sürücülerin dikkatli seyretmeleri yönünde uyarılarda bulundu.

ANKARA - Mevsimin ilk kar yağışının görüldüğü Ankara, 2 dakika içinde beyaz örtüye büründü. Başkent'te yoğun tipi ve sis trafiği olumsuz etkiledi.

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava Ankara'da da etkisini gösterdi. Bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış, saat 10.00 sıralarında yerini kar yağışına bıraktı. Bir anda çıkan tipi nedeniyle ağaçların kuruyan yaprakları sağa sola savruldu. 2 dakika içinde Başkent'i beyaz örtüyle kaplayan yoğun tipiye sokakta yakalanan vatandaşlar neye uğradığını şaşırdı. Saçak altlarına sığınan vatandaşlar, kısa süre tipinin sona ermesini bekledi. Kar yağışı nedeniyle birçok maddi hasarlı kaza meydana geldi. Çevre yollarda etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekerken, trafik ekipleri olası kazalara karşı sürücüleri uyardı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, en düşük 2 derece olarak ölçülen hava sıcaklığının en yüksek 5 dereceye ulaşması beklenirken, kent merkezinde de gün içinde karla karışık yağmur görülecek.

ÇANKIRI - Çankırı-Kastamonu arasında bulunan Ilgaz Dağı'nda kar ve tipi etkili oluyor.

Ilgaz Dağı'nda sabah erken saatlerde başlayan yağış sürücülere zor anlar yaşattı. Zaman zaman uzun araç kuyruklarının oluştuğu

Ilgaz Dağı'nda karayolları ekipleri kar nöbetine başladı.Karayolları 157. Ilgaz Bakım görevlileri çok sayıda araçla kar kürüme ve yol tuzlama çalışmalarına devam ediyor. Yol çalışmalarını sürdüren Karayolları yetkilileri sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarırken, kar kürüme ve yol tuzla çalışmalarının aralıksız devam edeceğini belirttiler.

Ilgaz Dağı'nın yüksek kesimlerde kar ve tipinin, alçak kesimlerde ise sağanak yağışın bir kaç gün daha etkili olacağını öğrenildi.

ISPARTA - Isparta'nın 2 bin 635 metre zirveli Davraz Kayak Merkezi'ne mevsiminin ilk karı yağdı.

Gece geç saatlerde başlayan kar yağışıyla zirve beyaza büründü. Kayak yapabilmek için kar kalınlığının 15 santimetre olma gereken kayak merkezinde , kar yağan zirve bölgesinde kalınlık 5 santimetre olarak ölçüldü.

Kayak merkezinde 13 kayak pisti 2 telesiyej ve 1 teleski yer alıyor.

KOCAELİ - Marmara Bölgesi'nde etkisini gösteren soğuk hava dalgası sonrasında Kocaeli'ye mevsimin ilk karı düştü. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı Kocaeli'nin kayak merkezi Kartepe'yi beyaza bürüdü.

Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Kartepe, yoğun kar yağışı ile sezonu erken açmaya hazırlanıyor. Sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı sonrasında Kartepe kayak merkezine çıkan yollar beyaz örtü altında kaldı. Yaklaşık 5-6 santimetre kalınlığında kar tabakası ile kaplanan yollarda araçlar ilerlemekte zorlandılar.

Sezonun il kar yağışını erken gördüklerini ifade eden kayak merkezi yolundaki işletmeciler ise kar tatili için vatandaşları Kartepe'ye davet ettiler.

Kaynak:Palo.Com.tr

 

Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar