Menu

 

Son 3 yılın en zor TEOG sınavı

Son 3 yılın en zor TEOG sınavı

TEMEL Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında düzenlenen birinci dönem ortak sınavları dün başladı. Öğrenciler ilk gün Türkçe, matematik ile din kültürü ve ahlak bilgisi sınavlarına girdi.

Uzmanlar, Türkçe'de son üç yılın en zor sorularının çıktığını söyledi. Eğitim uzmanlarının, sınav sonrası yaptıkları ilk değerlendirmeler şöyle:

3 soruda teknik hata iddiası 

Türkçe: 'Sözcükte anlam soruları, anlamı bulma açısından zorlayıcı. Neden-sonuç ilişkisi sorulan sorular daha da zorlayıcı. Önceki TEOG'larda çok açık soruluyordu. Türkçe A kitapçığında 14, 17 ve 20'nci sorularda teknik hata olduğu da iddia ediliyor. 

İŞLEM BECERİSİ ÖN PLANDA 

Matematik: Sorular açık ve anlaşılır bir dille hazırlanmış. Hatalı soru olmadığı düşünülüyor. Sorular işlem gücünü, okuduğunu anlamayı ve analiz etme yeteneğini ölçüyor. Sınavın, işlem becerisi yönünden seçici bir sınav olduğu söylenebilir. Ayrıca geçmiş yılların TEOG sorularını çözen öğrenciler, bu yıl çıkan dört sorunun daha önceki yıllardakilere hiç benzemediğini savunuyor. 

ORTA ZORLUKTA BİR SINAV 

Din kültürü ve ahlak bilgisi: Öğrenciler 'Kaza ve Kader' ünitesinin toplam 9 kazanımından sınava girdi. Genel olarak kazanımlara hakim olan öğrencilerin yapabileceği, orta zorlukta bir sınav oldu. Sınavın kavram bilgisini ölçtüğü görülüyor.

Soru ve cevaplar bugün internette, yarın gazetede

TEOG birinci dönem ortak sınavlarında çıkan soruları bugün tüm oturumlar tamamlandıktan sonra hurriyet.com.tr adresinde, yarın da Hürriyet gazetesinde yayımlanacak. Öğrenciler kaç soruya doğru, kaçına yanlış cevap verdiğini hem internet sitesinde hem de Hürriyet gazetesinde yayınlanacak sorulara bakarak hesaplayabilir.

Yerim seni TEOG

İSTANBUL Ataköy'deki Emlak Kredi Bankası Ortaokulu öğrencileri de sabah saat 08.00'den itibaren okul bahçesinde toplanmaya başladı. Toplam 725 öğrencisi bulunan okulda 106 öğrenci TEOG sınavlarına girdi. Bina girişinde öğrencileri, üzerinde 'Yerim Seni TEOG' yazılı tatlı kurbiyeler karşıladı. Türkçe sınavından önce bu atıştırmalıklara pek ilgi göstermeyen öğrencilerin, ilk oturumun ardından verilen yarım saatlik molada masadaki tatlıları bitirdi.

HÃœRRÄ°YET

Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar