Logo
Bu sayfayı yazdır

25 Kasım TEOG İlk Oturum Türkçe-Matematik-Din Kültürü Değerlendirmesi

25 Kasım TEOG İlk Oturum Türkçe-Matematik-Din Kültürü Değerlendirmesi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin girdiği ikinci dönem TEOG ortak sınavının birinci oturumu Türkiye genelinde toplam 1 milyon 174 bin 427 ortaokul 8'inci sınıf öğrencisinin katılımıyla gerçekleşti.

Ortak sınavlar, yurtiçinde 970 merkez, 16 bin 237 okul, 91 bin 349 salonda, yurtdışında ise 7 ülke, 14 merkez, 22 okulda yapıldı. Sınavlarda 200 bin öğretmen görev aldı. Uğur Okulları Akademik Kurul üyeleri soruları değerlendirdi:

TÜRKÇE SORULARI KAZANIM KAVRAMA TESTLERİNE BENZERDİ

Türkçe sınavındaki soruların MEB kazanımlarına ve müfredata uygun olduğunu söyleyen Uğur Okulları Türkçe Akademik Kurul Başkanı Handan Büke, "Anlam, dil bilgisi, yazım ve noktalama konularından sorular var. Anlam sorularında bir iki belirleyici soru vardı. Bunun dışındaki anlam soruları öğrencinin rahatlıkla anlayabileceği düzeydedir. Anlam soruları içinden parçada anlam soruları geçtiğimiz yıl TEOG-1 sorularıyla uzunluk bakımından benzerlik gösteriyor. MEB'in yayınladığı kazanım testlerine ve değerlendirme sınavlarına benzer yapıda sorulmuştur. Metinler dil bakımından açık ve doğru seçeneğe rahatlıkla yöneltebilecek niteliktedir. Deyimler sorusu günlük hayatta öğrencilerin rahatlıkla karşılaşabileceği tarzda sorulmuştur. Dil bilgisi soruları konu bilgisi yeterli olan öğrencilerin rahatlıkla çözebileceği tarzda hazırlanmış. Yazım ve noktalama soruları ise beklenen tarzda gelmiştir" dedi. Türkçe sınavının içeriği hakkında da bilgi veren Büke, "Sınavın içeriği parçada anlam, sözcükte anlam, cümlede anlam, söz sanatları, yazı türleri, anlatım biçimleri ve düşünce geliştirme yolları, deyimler, eylemsi, cümlenin ögeleri, yazım bilgisi ve noktalamadan oluşmuştur. Beklenmedik tarzda soru sorulmamıştır" diye konuştu.

MATEMATİK DAHA ÇOK PROBLEM AĞIRLIKLIYDI

"Matematik sınavındaki soruların MEB müfredatına ve kazanımlarına uygun olduğunu söyleyen Uğur Okulları Matematik Akademik Kurul Başkanı Zuhal Namlısoy, "Sorularımız kareköklü, üslü sayılar, sayı örüntüleri ve özdeşlik tanımından sorulmuştur. Geçen yıllarda yapılan TEOG sınavına göre daha problem ağırlıklı bir sınav olmuştur. Temel bilgiler içeren çözümü kolay soruların yanı sıra yorum gerektiren sorular da vardı. Bazı sorular 7. sınıf bilgisi gerektiren kısımlar içermektedir. Genel olarak 3 veya 4 soru eleyici diyebiliriz. Beklenen düzeyde sorular sorulmuştur" açıklamalarında bulundu.

DİN KÜLTÜRÜNDE KADER VE KAZA BELİRLEYİCİYDİ

"Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavının soruları MEB kazanımlarına ve müfredatına uygun şekilde sorulmuştur" diyen Uğur Okulları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Akademik Kurul Başkanı Hatice Boztaş ise açıklamalarına şöyle devam etti: "1. ünite olan "Kaza ve Kader" sınavın içeriğini belirlemiştir. Beklendiği gibi daha çok anlamaya dayalı sorulara yer verilmiştir. Doğru okuyan ve okuduğunu iyi yorumlayan öğrenciler sınavdan iyi bir sonuç alabilirler."

TÜRKİYE

Son DüzenlenmeÇarşamba, 25 Kasım 2015 16:07

Son Ekledikleri:

2020 Pekiyi.com