Menu

 

Öğretmenlerin kurs başvuruları başladı

ÖÄŸretmenlerin kurs baÅŸvuruları baÅŸladı

Öğretmenlerin 2015-2016 DYK (Destekleme Yetiştirme Kursu) başvuruları bu gün başladı.


 Öğrencilerin başvuruları da başladı


ÖĞRETMENLERİN BAŞVURULARI 25 EYLÜL'e KADAR 

2015-2016 Eğitim-öğretim yılında bu kurslarda görev almak isteyen öğretmenler 25 Eylül (Bayramın 2.günü akşamı)e kadar kadar başvuru yapmaları gerekir.

Öğretmenlerin DYK kılavuzuna göre öğretmenlerin başvuruları 14 Eylül'de başlayacaktı.Ancak MEB 16 Eylül tarihine ertelemişti.İlgili haberimiz

E-KURS MODÜLÜNDEN ÖĞRETMENLER NASIL BAŞVURU YAPACAKLAR?

Destekleme Yetiştirme Kursu iş ve işlemleri tamamen bu yıl MEB'in eba.gov.tr'de kurduğu e-kurs modülü üzerinden yapılacak.Geçen gün bu konuyla ilgili şöyle haber yapmıştık:"Öğretmenler İçin DYK İş ve İşlemleri"

ADIM ADIM ÖĞRETMENLERİN KURS BAŞVURULARI

 1) e-kurs modülüne öğretmenler mebbis şifreleri ile (odsgm.meb.gov.tr yada eba.gov.tr adreslerinden) giriş yapacak.Giriş yapmak için TIKLAYINIZ

 

e-kurs modülüne eba.gov.tr ye giriş yaptıktan sonra giriş yapmak için sağ üstte "e-KURS" a tıklamanız yeterli.



(Ücretli öğretmenler ise sisteme ilk girişte oluşturabilecekleri şifreler ile giriş yapacaklar.)

2) Açılan ekranda ilgili bölüme (ÖĞRETMENLER İÇİN MEBBİS GİRİŞİ) tıklayıp bilgilerinizi giriniz.


 

3) Açılan ekranda sol tarafta yer alan "ÖĞRETMEN KURS TALEP" bölümüne tıklayın

4) Sağ taraftan "Kurs Merkezi Tercihleri' bölümünden en fazla 3 adet kurs merkezini seçiniz.

 

5) Ders seçimini her kurs merkezi için ayrı ayrı yapınız

6) Tercihler dışında başka merkez isteyip istemediğinizi seçip KAYDET'e tıklayınız


DYK Öğretmen Kurs Başvuru İşlemleri Tanıtımı (VİDEO)


Şunu da hatırlatalım;ücretli öğretmenler başvuru yaptıktan sonra ilgili evrakları komisyona ulaştırmaları gerekir.Kadrolu öğretmenlerin ise e kurs modülü üzerinden başvuruları yeterli.

KURSLARLA Ä°LGÄ°LÄ° BAZI HUSUSLAR

-Görev verilen öğretmenler 3 Ekim cumartesi günü kursların başlamasıyla göreve başlamış olacak.Kurslarda görev alan öğretmenler 1.dönem kursların bitim tarihi olan 24 ocağa kadar 17 hafta görev yapacaklar.

-MEB tarafından programı yayınlanmayan dersler için o derse giren öğretmen  tarafından yapılacak olan program kurs merkezi (kursun olduğu okul )müdürlüğü’ne en geç 7 Ekim Cuma’ya kadar onaylatılacak.

-Öğretmenlere kurslarda bir ders saati için ek ders ücretinin 2 katı kadar ücret ödenir.Ayrıca her ay için kurslarda görev yapan öğretmenlere 0,5 hizmet puanı verilir.

-DYK’larla ilgili ders programları ve haftalık örnek ders çizelgeleri ile kazanım ve tarama testleri MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün sitesinde ve e-kurs modülünden yayımlanacak.

-Kurs merkezleri, e-kurs modülü üzerinden öğrencilerin bir önceki yıla ait ağırlıklı yılsonu başarı puanı, Bakanlıkça veya kurs müdürlüğünce yapılacak tarama test sonuçları; kursiyerlerin diploma notu vb. ölçülebilir kriterleri de dikkate alarak sınıf oluşturma iş ve işlemlerini yapar.

-Kurslarda sınıf mevcudu en az 10 olacak,en fazla 25’e kadar çıkabilecek.

-Öğrencilerin kursa devamı zorunlu.Bir dönem toplam ders saatinin özürsüz olarak 10’da birine kadar devam etmeyen öğrencilerin kurs kaydı silinir.Örneğin;Haftada 4 saatlik kursu tercih eden bir öğrenci 17 hafta süresinde toplam 68 saat dersin 6-7 dersine özürsüz gelmezse devamsızlıktan kalır.

-DYK’daki ücret, ek ders gibi mali iş ve işlemler ilgili mevzuat hükümlerine göre kurs merkezlerince ve ilgili eğitim kurumlarınca yürütülür.

-Kurslara devamları süresince kurs disiplinini ve işleyişini bozucu hâl ve hareketleri görülen öğrenci veya kursiyerler hakkında, kayıtlı oldukları okul/kurumların ilgili mevzuatına ve diğer mevzuata göre işlem yapılır.

ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU TARİHLERİ

Öğrencilerin başvuru tarihleri : 21 Eylül - 2 Ekim 2015.Öğrenciler ise EBA şifreleri ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapacaklar.

Öğrenciler EBA şifresini nereden ve nasıl alacaklar?

Ogretmenler.Com

Bu yazının tüm hakları Ogretmenler.com'a aittir. "www.pekiyi.com" biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntıların hoş olmayacağını hele de eğitim sitelerine hiç yakışmayacağını belirtelim. 

Son DüzenlenmePazartesi, 21 Eylül 2015 08:48
Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar