Menu

 

Öğretmenlere idari izinde ek ders ücreti ödenecek mi?

ÖÄŸretmenlere idari izinde ek ders ücreti ödenecek mi?

14-23 Eylül'de idari izin verilen öğretmenlere ek ders ücreti ödenecek mi?

Bu sorunun cevabını memurlar.net yazarlarından Ahmet Kandemir'den dinleyelim:

"Ders yılı 28 Eylülde başlayacağından bu idari izinli günlerde ek ders ödemesi yapılamaz. Çünkü idari izinli sayılan günlerde öğretmenlerin eğitim öğretim faaliyeti olmadığından ek ders karşılığı bir görevi bulunmamaktadır.

23 Ağustos 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2016 ve 2017 yılına ait düzenlemeleri içeren toplu sözleşme mutabakatındaki "Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller" başlıllı 2. maddesinde yer alan düzenleme; ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenlere ek ders ödemesi yapılmasına yönelik düzenlemedir.

Ä°ÅŸte o madde;

"Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller

Madde 2- (1) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar."

2015-2016 eğitim öğretim yılının başlangıç tarihi 28 Eylül 2015 olarak değiştirildiğinden öğretmenlerin seminer sonrası idari izinli sayıldıkları günlerde herhangi bir eğitim öğretim faaliyeti bulunmadığından öğretmenlere ek ders ödemesi yapılmayacaktır.

Mevzuat, "İdari izinli günlerde ek ders ödenir." dememektedir. Mevzuat; "Ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenlere ek ders ödemesi yapılır" demektedir.

Öğretmenler idari izinli sayılmasaydı mevzuat gereği okullara gelmek zorunda kalacaklar fakat herhangi bir görevi olmayacağı için karşılığında da ek ers ödemesi yapılmayacaktı, bu durumun önüne geçmek için Haziran ayında da yapıldıgı gibi öğretmenler idari izinli sayılmışlardır. Bu sorunun çözümü için mevzuatta değişiklik yapılması gerekmektedir."

 

 

Son DüzenlenmeCuma, 11 Eylül 2015 09:09
Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar