Menu

 

Öğretmenlere rotasyon zaten uygulandı!

Öğretmenlere rotasyon zaten uygulandı!

MEB 4 Ağustos 2015 tarihinde öğretmenlere sürpriz yaptı!

Sürpriz yaptı diyorum çünkü,MEB gecikmeli olarak 15 yılını dolduran öğretmenlerin rotasyonla yer değiştirme sonuçlarını açıklayacağını duyurmuştu.Yani 3 Ağustos 2015 çarşamba günü sonuçlar açıklanacaktı.Ancak yine ses çıkmadı.

4 Ağustos 2015 tarihinde rotasyona tabi olan öğretmenleri sevindiren,hiç beklenmeyen,bir haber basına yansıdı:”Öğretmenlere Rotasyon iptal

Hemen haberin ardından MEB Bakanı Nabi Avcı açıklama yaptı:”Dün akşam konuyu Sayın Başbakanımıza da arz ettim. Onun da tavsiyeleri doğrultusunda, Bakanlığımızda da yaptığımız istişare görüşmeleri sonucunda rotasyonun uygulanmamasına karar verildi.”

Şimdi dönelim başlığa,

Geçtiğimiz yıl,öğretmenlere rotasyon, idarecilere uygulanan rotasyondan sonra eğitim camiasını en çok meşgul eden konulardan biriydi.

Çok konuşuldu,yazıldı:Oldu,olacak,uygulanamaz,imkansız derken,Rotasyon uzun uğraşlar,hararetli tartışmalar sonunda resmiyet kazandı.

Konunun ne kadar gündemde olduğunu anlamak için,googleden konuyla ilgili arama yapmanız yeterli.

Seçimden sonra uygulanamaz derken,MEB tekrar rotasyonu gündeme aldı.Resmi yazıyı ve uygulanma aşamalarını yayınladı.

Bu arada il içi tayin başvuruları başladı.Tam da bu nokta haberimizi ilgilendiriyor.İl içi tayinlerine rekor başvuru yapıldı.Öyle ki başvuruların yoğunluğu nedeniyle MEB sonuçların açıklanma tarihini erteledi.Ve şu açıklamayı yapmıştı:

“Öğretmenlerimizin 2015 yılı il içi isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları 26 Mayıs 2015 tarihinde sona ermiştir. Bu yıl 144.335 başvuru yapılmış olup, bu yoğun başvurular sonucunda yaklaşık 20 bin öğretmenimizin başvurularının il millî eğitim müdürlüklerince inceleme ve onaylama işlemleri tamamlanmadığından, öğretmenlerimizin mağdur olmaması için onaylama işlemleri 29 Mayıs 2015 mesai bitimine kadar uzatılmıştır. Bakanlığımız duyusunda atamaların 29 Mayıs 2015 Cuma günü yapılacağı bildirilmiş ise de öğretmenlerimizin mağdur olmamaları bakımından il milli eğitim müdürlüklerinin onaylama işlemleri sonuçlandıktan sonra atamaların 1 Haziran 2015 Pazartesi günü yapılması planlanmaktadır.”

Neden rekor başvuru yapılmıştı? Cevap çok açık:2015-2016 yılında mecburi yer değişikliğine uğrayacağını düşünen bir çok öğretmen istemeyerek de olsa,il içi tayini için başvuru yapmış oldu.Hem de resmi yazı henüz yayınlanmamıştı.Eğer uygulama adımları yayınlanmış olsaydı,eminim daha çok başvuru olacaktı.Ve çoğunun (çünkü rotasyona uğrayacak bir çok öğretmenin puanı yüksekti) il içi tayini çıktı.

Ve bu günlerde bu öğretmenlerimizin haksızlığa uğradıklarına daire görüşlerini forumlarda görebilirsiniz.Mesela memurlar.net de “MEB, rotasyonu iptal etti” başlıklı haberin yorumlarına bakabilirsiniz.

Yani bir çok öğretmen il içi tayinle,zaten rotasyona uğramış oldu! Öyle değil mi?

İşin garip tarafı MEB Bakanına adeta tebrikler yağmaya başladı.Bununla ilgili sadece bir haberin başlığı:”Ahmet Gündoğdu’dan Bakan AVCI’ya Rotasyon İptali İçin Teşekkür.”

Sizce MEB Bakanı,bu konuda teşekkürü haketti mi? 

Bence, il içi tayinlerden önce olsaydı,evet....

Yoksa öğretmenlere yaklaşımı ile, son yılların en beğenilen MEB bakanı olduğundan hiç kuşkum yok.

Bu arada şunu da ilave etmeden geçemeyeceğim,20 yıllık bir öğretmen olarak,MEB’in bu işi eline yüzüne bulaştırması nedeniyle,MEB’e olan güvenim sarsıldı…Ama çok şükür, mesleğime,her şeye rağmen aşığım!..

Kaynak:alisanci.com

Son DüzenlenmeÇarşamba, 05 Ağustos 2015 10:32
Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar