Menu

 

Facebook'ta fotoğraf paylaşımına dikkat!

Facebook'ta fotoğraf paylaşımına dikkat!

Giresun’un Yağlıdere ilçesinde avlanılması yasak olan kırmızı benekli alabalıkların sosyal medya hesabından paylaşan şahıs 5 bin lira para cezasına çaptırıldı.

Giresun’da yaşayan Halil H Hekim, facebook hesabından paylaştığı fotoğraflar yüzünden para cezasına çarptırıldığını belirtti. Tek eğlencesinin Facebook’ta doğa fotoğrafı paylaşmak olduğunu vurgulayan Hekim, “6 Eylül 2014 ve 13 Mart 2015 tarihlerinde kendi sosyal medya hesabımdan paylaştığım toplam içinde alabalık olan 4 adet fotoğraf için idari para cezasına çarptırıldım. Ben ileri derecede kalp hastasıyım, normal bir insanın aldığı nefesin ancak 4’de 1’ini alıyorum yani ben ne bu balıkları tutabilirim, ne de bu balıkların tutulduğu saçmaları taşıyabilirim. Sonuçta iş göremez raporu olan ve ciddi rahatsızlıklar geçiren biriyim” dedi.

Yaşadığı şaşkınlık ile birlikte mahkemeye başvurduğunu söyleyen Hekim, “Uzun zamandır çalışamaz halde olduğum için canım sıkıldığı zaman Facebook hesabım üzerinden çiçek, böcek gibi resimler paylaşıyorum bunların çoğu ise başka sayfalarda gördüğüm ve beğendiğim fotoğraflar tıpkı alabalık fotoğrafları gibi ama nereden bileyim böyle bir şeyin başıma gele bileceğini. Evime gelen ceza makbuzunun ardından yaşadığım şaşkınlık ile mahkemeye başvurdum ve kesilen cezayı hak etmediğimi söyledim ve cezanın gerekçesini sordum. Aldığım cevap ise beni daha da şaşkına çevirdi. “başkalarını özendirdiğim “ için ceza kesilmiş” ifadelerini kulandı.

Ulkehaber.com

 

Son DüzenlenmeSalı, 28 Temmuz 2015 08:32
Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar