Logo
Bu sayfayı yazdır

'Öğretmenlere Rotasyon'a Yusuf Tekin'den Açıklama

'Öğretmenlere Rotasyon'a Yusuf Tekin'den Açıklama

Bu yıl gündeme gelen ve öğretmenlerin gündemini uzun süre meşgul eden öğretmene rotasyon uygulanması konusunda MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN rotasyon uygulmasının bu yıl hayata geçirileceği açıklamasında bulundu. Daha önce 6 , 8 ve 12 yıl tartışması yapılan ve nihayetinde 12 yıl olarak karara bağlanıp yönetmeliği çıkartılan öğretmene rotasyon uygulamasında bu durumdan etkilenecek öğretmen sayısının yaklaşık 8 bin öğretmen olduğunun ve mutlaka bu yıl rotasyonun hayata geçirileceğini söyledi.

Öğretmenlerin son zamanlarda ki en önemli konularından birisi rotasyon konusu. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI yaptığı açıklama ile öğretmene rotasyon uygulamasını erteleyebileceklerini ifade etmişti. Ancak MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN Ankara'da yapılan özel bir toplantıda MEB gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalardan en önemlisi öğretmenlere uygulanması planlanan rotasyon konusu oldu.

MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN yaptığı toplantıda ayrıca başka önemli konulara da değindi.

1) Yönetici atama yönetmeliğinin yeniden düzenleneceğini, okul müdür yardımcılarının atanmalarında ilana çıkılarak atama yapılma yönteminin uygulanacağını,

2) Öğrenci disiplin yönetmeliklerinde özellikle de lise (ortaöğretim) disiplin yönetmeliğinde değişiklikler yapılacağını, bakanlığa yansıyan disiplin sorunlarının değerlendirildiğini ve buna göre düzenlemeler yapılacağını bildirdi.

3) TEOG sonrası kayıtlara da değinen MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN özel okul kayıtları ile ilgili bu yıl hayata geçecek olan sistemle özel okula kayıt yaptıranlar devlet okullarına tercihte bulunmayacaklarını hatırlattı.

4) Okulları ve okul yöneticilerini yakından ilgilendiren bir diğer konuda; Milli Eğitim Bakanlığı bundan sonra okul bazında bütçe hazırlayacak. Henüz tamamlanmayan çalışmanın çalışmalarının devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Kamuajans.com/Özel

Son Ekledikleri:

2020 Pekiyi.com