Logo
Bu sayfayı yazdır

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 2015 TEOG açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 2015 TEOG açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı TEOG sonuçlarıyla ilgili olarak "Ortak sınavlarda, adayların cevap kağıtları, 2 optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulmuştur" açıklaması yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ve sonuçları bugün açıklanan 2. dönem merkezi ortak sınavlarda, adayların cevap kağıtlarının 2 optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulduğunu bildirdi.

Bakanlığın yazılı açıklamasında, TEOG sistemi kapsamında 29-30 Nisan 2015 ve 16-17 Mayıs 2015'de yapılan ve 8. sınıflar 2. dönem ortak sınavların değerlendirme işlemlerinin bugün tamamlandığı ifade edildi.

Her sorunun eşit ağırlığa sahip olduğu ortak sınavlarda, adayların cevap kağıtlarının 2 optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulduğu vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Sınavlar, 100 tam puan üzerinden değerlendirilmiştir. Ortak sınavlarda öğrencilerin aldığı puanlar, 8. sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacak. Sınav sonuçları yazılı olarak öğrencilere gönderilmeyecek. e-okul sistemine işlenmiştir. Öğrencilerimiz ve velilerimiz, sınav sonuçlarını buradan öğrenebileceklerdir.

Sınavda görev alan öğretmenlerimize, yöneticilerimize ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyor, sınav sonuçlarının öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyoruz."

Son Ekledikleri:

2020 Pekiyi.com