Menu

 

YGS-1'de ilk 20 bine girene aylık bin TL burs

YGS-1'de ilk 20 bine girene aylık bin TL burs

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, TÜBİTAK Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet Çelik'i ziyaret ederek temel bilim programlarının güçlendirilmesi kapsamında yapmış oldukları çalışmalara katkı sağlanması talebini iletmiştir.

Bilindiği üzere ÖSYM tarafından yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'nda MF puan türünde ilk 5.000 (beş bin) kişi arasında yer alarak; matematik, fizik, kimya, biyoloji bölümlerine yerleşen örgün lisans öğrencilerine aylık 2.000 (ikibin) TL burs, aynı puan türünde 5.001 (beşbinbir) ile 10.000 (onbin) kişi arasında yer alan öğrencilere ise aylık 1.000 (bin) TL burs verilmektedir.

TÜBİTAK tarafından verilen bu bursların öğrencilerin temel bilim programları olan Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik alanlarında tercih edilme sayısının artmasına katkı sağladığı gözlenmiştir. Bununla birlikte bu teşvikin daha büyük sonuç üretmesi için YÖK Başkanı Saraç, ilk 10.000 kişiye kadar verilen bu bursların ilk 20.000'e verilmesini TÜBİTAK'a teklif etmiştir.

TÜBİTAK Başkan Vekili Çelik, YÖK Başkanı Saraç tarafından yapılan bu öneriye çok olumlu yaklaşmış ve 09 Mayıs 2015'te yapılacak olan Bilim Kurulu Toplantısında konuyu görüşüp karara bağlayacaklarını ifade etmiştir.

YÖK Başkanı Saraç, yükseköğretimde eğitim öğretimin niteliğini yükseltecek faaliyetler kapsamında temel bilimlere yönelik başlattıkları bu programların güçlendirilmesi ve teşvik edilmesi çalışmalarına TÜBİTAK'ın yapacağı bu katkıdan dolayı TÜBİTAK Başkan Vekili Prof. Dr. Sayın Mehmet Çelik'e ve temel bilimler konusunu bakan olduğu günden itibaren önemseyen ve destekleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık'a teşekkürlerini iletmiştir.

Temel bilimleri güçlendirmeye yönelik bir sonraki adım bu programlardan mezun olanların istihdamına yönelik "yeni alan tanımlamalarının" yapılması olacaktır. Bu konuya ilişkin çalışmamız başlamış olup sonucunu da kısa süre içerisinde kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Tekrar ifade etmek isteriz ki, "Aldığımız ve alacağımız tedbirlerle, temel bilimleri tercih edecek öğrencilerimiz, ileride bu tercihlerinin kendileri için çok doğru olduğunu görecekler."

Kamuoyuna önemle duyurulur.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Son DüzenlenmePerşembe, 28 Mayıs 2015 11:30
Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar