Menu
Dokümanlar
Genel Bakış Dosyalarda Ara Dosya gönder Yukarı


İndirme detayları
2013-2014 8.Sınıf yıllık planları (tüm dersler)
(0 oy)

Veri

Boyut243.85 KB
Sahibi
Okul
İndirme154
Tarih2014-08-07 06:23:18
Ekleyenpekiyi

Download

8. Sınıf Almanca Dersi ,Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi,Fen Ve Teknoloji,Fransızca,İngilizce,Matematik,T.C. İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük ve Türkçe Dersi Yıllık Planı

Bu planlar 2014-2015 planları yapılırken kullanılabilir.

Ortaokulların 8 inci sınıflarında 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinde; bir dönemde iki sınav yapılan derslerin ilk sınavı, bir dönemde üç sınav yapılan derslerin ise ikinci sınavı merkezî sistem ortak sınav şeklinde uygulanacaktır.

Merkezî sistem ortak sınavların yapılacağı tarihe kadar  öğretim programlarının işlenişindeTürkiye genelinde birlik sağlamak amacıyla 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılına mahsus olmak üzere, çalışma takvimine göre konu/kazanımların dağılımını gösteren çizelgeler hazırlanmış ve “http://ttkb.meb.gov.tr/” adresinde yayımlanmıştır. Merkezî sistem ortak sınavda kapsam birlikteliğinin sağlanması açısından öğretmenlerin yıllık planlarını uygulamalarında bu çizelgelerin dikkate alınması önem  arz etmektedir.

 

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında birinci dönem merkezî sistem ortak sınavın 2013 yılı Kasım ayının son haftasında, ikinci dönem merkezi sistem ortak sınavın ise 2014 yılı Nisan ayının son haftasında yapılması planlanmıştır. Merkezî sistem ortak sınavların kesin tarihleri ile uygulanmasına  ilişkin hususlar Bakanlığımızca hazırlanacak yönerge ve kılavuzla  düzenlenecektir.


Çalışma takvimine göre konu/kazanımların dağılımını gösteren çizelgelerin uygulanmasında aşağıdaki hususların dikkate alınması gerekmektedir:

1. Birinci dönemde yapılacak merkezî sistem ortak sınavda sorulacak soruların kapsamı, eğitim öğretim yılının başından “BİRİNCİ DÖNEM MERKEZÎ SİSTEM ORTAK SINAV”ın yapılacağı tarihe kadar olan konu/kazanımlarla sınırlı olacaktır.

2. İkinci dönemde yapılacak merkezî sistem ortak sınavda sorulacak soruların kapsamı ise eğitim öğretim yılının başından “İKİNCİ DÖNEM MERKEZÎ SİSTEM ORTAK  SINAV”ın yapılacağı tarihe kadar işlenecek olan tüm konu/ kazanımlarla sınırlı olacaktır.

3. “BİRİNCİ DÖNEM  MERKEZÎ SİSTEM ORTAK SINAV”ın ve “İKİNCİ DÖNEM  MERKEZÎ SİSTEM ORTAK SINAV”ın yapılış tarihi itibariyle, çalışma takviminde belirtildiği şekilde konu/kazanımların süresi içinde işlenmesi ve bu bağlamda öğrencilerin eksiklerinin kalmaması için okul yönetimleri ve öğretmenler gerekli tedbirleri alacaktır.

4. Çizelgelerde “birinci dönem  merkezî sistem ortak sınav” ve “ikinci dönem merkezî sistem ortak  sınav” dışında öğretmenlerin yapacakları diğer sınavlar için belirtilmiş olan tarihler öneri niteliğinde olup öğretmenler bu sınavları belirleyecekleri bir tarihte de yapabileceklerdir.

 





Benzer Yazılar