Menu
Dokümanlar
Genel Bakış Dosyalarda Ara Dosya gönder Yukarı


İndirme detayları
Ortak Sınav Dağıtım Programı
(0 oy)

Veri

Boyut2.62 MB
Sahibi
Okul
İndirme39
Tarih2019-12-27 01:37:42
Ekleyenpekiyi

Download

Ortak Sınav Dağıtım Programı Basit Ve İşlevsel
AMACI : Okullarda sınıflar karıştırılarak yerleştirme yapar. Öğrencilere adı soyadı okul numarası bilgilerinin yazıldığı yazılı kağıtları basar.

PROGRAMIN KULLANIMI : Program olabildiğince en kolay tasarımla hazırlandı. Açılışta basit bir menü yer almaktadır. Menü üzerinde butonları kullanarak işlemleri gerçekleştirebiliriz. Öncelikle tanımlamaları yapmamız gerekmektedir. Bu tanımlamalar öğrenci ve salon tanımlamalarıdır. Öğrenciler butonuna basıyoruz. Öğrenci ekleme işlemini yapıyoruz. Öğrenci eklemeyi tek tek yapabileceğiniz gibi toplu olarak da yapabilirsiniz. Toplu öğrenci ekleme işlemlerinde EOKULda öğrenci listesini açıp tüm listeyi seçip excele yapıştırarak yapabilirsiniz. Excel ile aktarımda format sırası bulunmaktadır. Bu şablonda yer verilmiştir. Mutlaka şablona göre aktarım yapılmalıdır. Excel aktarımın yapılabilmesi için bilgisayarda microsoft excel programınında yüklü olması gereklidir. Sınıf adı mutlaka numaradan oluşmalıdır. Öğrenci tanımlamadan sonra salonları tanımlamanız gerekmektedir. Öğrencileri salonlara ataması yapacaktır. Salonlar butonuna basıyoruz. Daha önceden öğrenci eklemesi yapıldı ise Sınıfları Salon Ekle butonuna basarak sınıf mevcutları kadar otomatik salon ekleyecektir. Bu ekleme sırasında karışıklık olmaması için başına SALON kelimesini eklemektedir.

Dağıtım yapmak için; dağıtım adı belirliyoruz. Daha önceden eklediğimiz sınıflar ve salonlar listelenecektir. Dağıtım yapılmasını istediğimiz sınıfları ve salonları seçiyoruz. ve DAĞITIM YAP butonuna basıyoruz. Dağıtım yapılmış oluyor.

Artık dağıtımın sonuçlarını Raporlar butonuna basarak alabiliriz. Hangi sınıftaki öğrencinin hangi salonda gireceği bilgisini Sınıflar altında bulunan LİSTELER butonuna basarak alabiliriz. Hangi salonda hangi öğrencilerin gireceği bilgisinin Salonlar altındaki Listeler butonuna basarak alabiliriz. SINAVLAR butonu aktif değildir. Çünkü Sınav kağıtları yüklenmesi yapılmadı. Sınav kağıtlarını yüklemek için SINAV YÜKLE butonuna basıyoruz. Sınav kağıtları pdf formatında yüklenebilmektedir. Word yada excel formatındaki sınav kağıtlarınızı dışa aktarma seçeneğinden pdf formatına dönüştürünüz.

Sınav kağıtları hazırlanırken üst kısımda 2,5 cm lik boşluk bırakılmalıdır.Buraya sınav ve öğrenci tanımları yer alacaktır. Sınav yükleme işleminde öncelikle sınav kağıdı hangi sınıflara ait ise seçimini yapıyoruz. Sınav adını tanımlıyoruz. PDF dosyasını seçiyoruz. ve KAYDET butonuna basıyoruz. Bu şekilde listedeki tüm sınıfların sınav kağıtlarını tanımlıyoruz. Tanımlama tamamlandığında raporlar penceresindeki Sınavlar butonu aktif olacaktır. Birden fazla sayfalı PDF ekleyebilirsiniz. Program otomatik sayfalandıracaktır. Arkalı önlü çekimlerde sınav kağıdı sayfa sayısı tek sayı ise sonuna otomatik boş sayfa ekleyecektir.




Benzer Yazılar