Menu

 

2021 Yılı Okul Müdürü ve Müdür yardımcılığı görevlendirme tarihleri

2021 Yılı Okul Müdürü ve Müdür yardımcılığı görevlendirme tarihleri

Milli Eğitim Bakanlığı 2021 yılı eğitim kurumlarına yönetici; Okul Müdür ve Müdür yardımcılığı görevlendirme takvimi, tarihleri açıkladı.

2021 Yılı Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici-Müdür ve Müdür yardımcılığı Görevlendirme takvimleri,tarihleri delli oldu.

MEB eğitim kurumlarında yeniden yönetici duyuruları 1-2 Nisan, İlk defa atama duyuruları ise  21-23 haziran tarihlerinde ilan edilecek. Yeniden atanan müdür ve müdür yardımlarına tüm atama işlemleri sonuçlanınca 21 Haziran'da yeni görevlerine başlayacaklar. 2021 yılında okullara müdür,müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirmeleri aşağıdaki tarihlere göre yapılacak.

İlk defa yönetici olacak öğretmenler 2021 EKYS sınavını kazanmış olmaları gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliği çerçevesinde hazırlanan 2021 yılı Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici-Müdür ve Müdür yardımcılığı görevlendirme takvimleri,tarihleri 

MEB 2021 Yılı  İlk Defa Yönetici Görevlendirme Takvimi için TIKLAYINIZ

MEB 2021 Yılı  Yeniden Yönetici Görevlendirme Takvimi için TIKLAYINIZ

Müdür/Müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak ilk defa görevlendirme

* Sözlü sınavda başarılı olan adaylardan müdür olarak ilk defa görevlendirilmek üzere başvuruda bulunanların görevlendirmeye esas puanları; yazılı sınav puanının %50’si, değerlendirme sonucu alınan puanın %30’u ve sözlü sınav sonucu alınan puanının %20’si dikkate alınarak belirlenir.

Yönetici olarak görevlendirileceklerde aranacak genel şartlar

MADDE 5 – (1) Yönetici olarak görevlendirileceklerde aşağıdaki genel şartlar aranır:

a) Yükseköğretim mezunu olmak.

b) Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapıyor olmak.

c) Eğitim Yönetimi Sertifikasına sahip olmak. --- Eklendi

ç) Yöneticiliğe ilk defa görevlendirilecekler bakımından bu Yönetmelikte belirtilen sınavlarda başarılı olmak.

d) Görevlendirileceği eğitim kurumu ile aynı türdeki eğitim kurumlarından birine öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olmak ve görevlendirileceği eğitim kurumu ile aynı türdeki eğitim kurumlarından birinde aylık karşılığında okutabileceği ders bulunmak.

e) Yazılı sınav başvurusunun son günü itibarıyla son dört yıl içinde adlî veya idarî soruşturma sonucu yöneticilik görevi üzerinden alınmamış olmak.

f) Zorunlu çalışma gerektiren yerler dışındaki eğitim kurumu yöneticiliklerine görevlendirilecekler bakımından, ilgili mevzuatına göre zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış, erteletmiş ya da bu yükümlülükten muaf tutulmuş olmak.

(2) Bazı alan öğretmenleri ya da tüm öğretmenleri yazılı sınav/değerlendirme/uygulama sınavı sonucuna göre atanan eğitim kurumlarının yöneticiliklerine görevlendirileceklerde, bu eğitim kurumlarına daha önce aynı süreçlerden geçerek öğretmen olarak atanmış olma şartı aranmaz.

* Yöneticiliğe ilk defa görevlendirme yazılı sınav, Ek-1’de yer alan Değerlendirme Formu üzerinden yapılacak değerlendirme ve Ek-3’te yer alan Sözlü Sınav Formu üzerinden yapılacak sözlü sınav sonuçlarına göre yapılacak.
* Yöneticiliğe yeniden görevlendirilmeler, Ek-2’de yer alan Yönetici Değerlendirme Formu üzerinden yapılacak değerlendirme sonucuna göre belirlenen puanlar dikkate alınarak puan üstünlüğüne göre yapılır.

ZEKİHABER.COM

Son DüzenlenmeÇarşamba, 24 Mart 2021 19:47
Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar