Menu

 

Ortaokul ve Lisede Ölçme, Değerlendirme ve Uygulama Güncellendi

Ortaokul ve Lisede Ölçme, Değerlendirme ve Uygulama Güncellendi

Ortaokul ve Lisede Ölçme, Değerlendirme ve Uygulama Güncellendi. Ortaokul öğrencileri yazılı olmayacak. Lise öğrencileri ise 15 Şubat 2021 tarihinden sonra yazılı olacaklar.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin karne notlarının ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden, lise öğrencilerinin birinci dönem notlarının ise ikinci dönem yapılacak yüz yüze sınavlarla belirleneceğini açıkladı.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınavlara ilişkin yeni aldıkları kararı sosyal medya hesabından duyurdu.  

Sınavlarla ilgili öğrencilere yönelik "Eğitimi, ders konularını sizlere yüklemek için değil, sizleri bilgiyle yetiştirmek ve donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlamak için veririz. Sınavlar da bu bilgileri ne kadar aldığınızı ölçmek ve durumu değerlendirmek için yapılır. Sınavın başka bir amacı yoktur. Eğer bugün bir öğrenme kaybınız olur ve biz bunu fark etmezsek bu eksikler, hayatınız boyunca karşınıza çıkar." ifadelerini kullanan Selçuk, bu yıl olağanüstü bir süreçten geçildiğini vurguladı.

Sürecin hızlı değiştiğine ve kararların uzun değerlendirmeler doğrultusunda alındığına işaret eden Selçuk, şunları kaydetti: "Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Sağlık Bakanlığımızın değerlendirmeleri doğrultusunda yüz yüze sınav konusunu yeniden ele aldık. Aldığımız kararla ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz karne notlarını bu dönem ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden alacak. Lise öğrencilerimizin birinci dönem notlarını ise ikinci dönem yapacağımız yüz yüze sınavlarla belirleyeceğiz. Lütfen siz şu an sadece sağlığınıza ve derslerinize odaklanın. En çok ihtiyacımız olan şey sağlık ve geleceğe dair tek güvencemiz sizlersiniz."

MEB'İN 25 ARALIK 2020 TARİHLİ RESMİ YAZISI

Milli Eğitim Bakanlığı, 04-22 Ocak 2021 tarihleri arasında uzaktan eğitim yoluyla devam edeceği ve söz konusu tarihler arasında eğitim kurumlarında sadece ölçme ve değerlendirme uygulamalarının gerçekleştirileceği, resmî ve özel örgün ortaöğretim kurumlarında eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin usul ve esasların ilgi (a) Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yürütüleceği ve 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminin 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacağı açıklamıştı.

Bu gün yapılan açıklamaya göre liselerde bu dönem sınav yapılamamış derslerden herhangi bir sınav yapılmayacak olup 15 Şubat 2021 tarihinden sonrasına ertelenmiştir.

Eğitim ve öğretim faaliyetlerine, uzaktan eğitim yoluyla, birinci dönemin sona ereceği 22 Ocak 2021 Cuma gününe kadar devam edilecek.

LİSELERDE 1.DÖNEM YAZILILARI 2.DÖNEME ERTELENDİ

"Bakanlığımıza bağlı resmî ve özel örgün ortaöğretim kurumlarında eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin usul ve esaslar ilgi (a) Yönetmelikle düzenlenmiş olup 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemine ilişkin resmî ve özel örgün ortaöğretim kurumlarında yapılması gereken ölçme ve değerlendirme uygulamaları ile öğrencilerin karnelerine ilişkin işlemler, söz konusu Yönetmeliğin ilgili hükümlerine göre yürütülürken yaşanmakta olan salgın sürecinde “Olağanüstü durumlarda eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin alınması gereken tedbirler” başlıklı ilgi (a) Yönetmeliğin Ek 3 üncü maddesi gereğince aşağıda belirtilen açıklamalar çerçevesinde gerçekleştirilecektir.

Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin; 04-22 Ocak 2021 tarihleri arasında uzaktan eğitim yoluyla devam edeceği ve söz konusu tarihler arasında eğitim kurumlarında sadece ölçme ve değerlendirme uygulamalarının gerçekleştirileceği, resmî ve özel örgün ortaöğretim kurumlarında eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin usul ve esasların ilgi (a) Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yürütüleceği ve 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminin 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacağı ilgi (b) yazımızla bildirilmiştir.

Ancak salgının seyrinde yaşanan gelişmeler ile yaşanabilecek öğrenci ve veli hareketliliği göz önünde bulundurularak yapılan değerlendirmeler sonucunda özel ve resmî tüm ortaöğretim kurumlarında;

1- 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemine yönelik bugüne kadar sınav yapılamamış derslerden herhangi bir sınav yapılmamasına karar verilmiş olup bu döneme ilişkin kalan sınavlar, salgının seyri göz önünde bulundurularak yapılacak planlama doğrultusunda, 15 Şubat 2021 tarihinden sonrasına ertelenmiştir.

2- 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemine ilişkin iş ve işlemler bu sınavların yapılmasından sonra tamamlanacak olup karne basımı ve dağıtımı yapılmayacaktır.

3-Bugüne kadar gerçekleştirilmiş ölçme ve değerlendirme uygulamaları geçerli olup bu kapsamda, derslere ilişkin yapılmış olan sınavlar ile performans çalışmalarına ilişkin puanların e-Okul sistemine işlenmesi sağlanacaktır.

4- Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı ortaöğretim düzeyindeki okullarda öğrenim gören tüm kademe ve sınıf seviyeleri ile özel eğitim sınıflarında eğitim gören özel eğitim öğrencileri için sınavlar yapılmayacak olup bu öğrencilerin tüm derslere ilişkin birinci dönem puanları; ders etkinliklerine katılım ve performans çalışmaları üzerinden değerlendirilerek oluşturulacaktır.

5- Eğitim ve öğretim faaliyetlerine, uzaktan eğitim yoluyla, birinci dönemin sona ereceği 22 Ocak 2021 Cuma gününe kadar devam edilecektir.

6- Yarıyıl tatili ile ikinci ara tatilin birleştirilerek uygulanacağı 25 Ocak-12 Şubat 2021 tarihleri arasında uzaktan eğitim faaliyetlerine ara verilecektir.

7- Birinci maddede sözü edilen sınavlar ile ilgi (a) Yönetmeliğin 58 inci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendine göre ikinci dönemin ilk haftası içerisinde yapılması gereken sorumluluk sınavlarının uygulanma tarihleri ve bunlara ilişkin usul ve esaslara dair gerekli açıklamalar ileri bir tarihte yapılacaktır.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Ziya SELÇUK- Bakan

Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar