|
KPSS sorularinin ÖSYM'den sizdirildigi iddiasinda YÖK Denetleme Kurulu'nu soke eden bir gelisme yasandi. Önceki gün yazili olarak ulasan bir ihbar mektubunu isleme alan YÖK Denetleme Kurulu, konuyu KPSS'ye yönelik sorusturma kapsamina aldi. ÖSYM'de daire baskani olan M.T.'nin, ÖSYM Soru Hazirlama Komisyonu Üyesi olan esi G.T.'nin, KPSS egitimi de veren bir dershanenin sahibi oldugu ortaya çikti. Ankara Cumhuriyet Bassavciligi ve YÖK Denetleme Kurulu'nun incelemesi kapsaminda gelen bir ihbar YÖK ve ÖSYM'yi harekete geçirdi. Uzun yillar hizmet veren adi önce 'Rönesans' daha sonra 'Benim' olan bir dershanenin sahibi G.T., KPSS sorularini hazirlayan komisyonun üyesi çikti. Dershanenin KPSS kursu da vermesi ÖSYM'de sok etkisi yaratti.
BINA SAHIBI HALA ALACAKLI
YÖK Denetleme Kurulu'na gelen ihbarda, ÖSYM'de bir daire baskanligi görevini yürüten M.T.'nin, Soru Hazirlama Komisyonu üyesi olan esi G.T., özel bir dersanenin sahibi oldugu ileri sürülüyordu. Iddiayi inceleyen Kurul, iddianin dogru oldugunu tespit etti. KPSS sorularini da hazirlayan komisyonda yer alan G.T.'nin, Ankara'da KPSS kursu da
veren bir yil öncesine kadar faaliyette olan bir dershanenin sahibi oldugu belgelendi. G.T.'ye ait dershanenin önce 'Rönesans' adiyla faaliyet gösterdigi, daha sonra ise 'Benim Dersanem' adini aldigi belirlendi. Dershanenin yaklasik bir yil önce yüz yüze egitim faaliyetini sonlandirip binayi bosalttigi ögrenildi. AKSAM'in ulastigi bina sahibi de 'Borç taktilar dava açacagim ama G.T.'yi bulamiyorum' dedi. Binanin kapanmasina karsin dershanenin Milli Egitim Müdürlügü ve Özel Dershaneler Birligi'ndeki kayitlari silinmedi.
KPSS SORULARI 'HEDIYE' GELDI
2010 KPSS sinavi sorularinin sizdirildigi iddia edilen Baki Saçi, dün Ankara Adliyesi'nde ifade verdikten sonra serbest birakildi. Arkadasi Süleyman I. ise gözaltina alindi. Savcilik sorgusunda, sorulari Berat isimli bir arkadasindan 'Sana bir hediyem var' maili ile aldigini belirten Baki Saçi, ancak köyde bilgisayar bulunmadigi için içerigini Yalvaç Ilçesi'nde kuyumculuk yapan Mustafa Süleyman I.'den ögrendigini söyledi. Diger zanli Süleyman I. ise Baki Saçi'yi suçlayarak, sunlari söyledi: 'Baki yanima geldi. Bana ait laptoptan flash diskine sorulari kopyaladi. Ben ögrenci degilim. Babamin kuyumcu dükkaninda çalisiyorum. Sinavdan 3-4 gün önce de, Casper marka laptop bilgisayarimi Baki'ye verdim. Geri vermedi, bilgisayarim kayip.' Bu arada, Saçi'nin ismini verdigi ve Ankara'da yasadigi ögrenilen 'Berat' isimli kisi hakkinda da arama karari çikarildigi ögrenildi.
Öte yandan, savciligin yani sira YÖK de KPSS incelemesinin kapsamini genisletti. Sadece egitim bilimleri degil diger testler de mercek altinda. Bu nedenle ögretmen ile birlikte memur atamalari da durdu.
Kaynak:Aksam |